У Хмельницькому суд виправдав чоловіка, що погрожував ножем представникам ТЦК

Джерело: Єдиний державний реєстр судових рішень

У Хмельницькому суд виправдав чоловіка, який напав із ножем на працівників ТЦК, прийнявши їх за грабіжників.

Під час судового засідання він пояснив, що просто гуляв і  побачив трьох незнайомців, які вийшли з авто і побігли до чоловіка з криками “ловіть його”. Сплутавши їх із грабіжниками, він почав втікати.

На стадіоні його майже наздогнали. Розуміючи, що втекти не зможе, боячись за своє життя, він дістав з кишені канцелярського ножа, виставив його вперед і крикнув не підходити. Через декілька хвилин на місце прибули поліцейські, і чоловік на їх вимогу відразу ж поклав ножа на землю та повідомив, що його переслідують невідомі.

У суді представник ТЦК визнав, що не встиг представитися і показати документи, оскільки чоловік одразу почав втікати. Крім того, у матеріалах справи відсутні будь-які документальні підтвердження того, що у той час працівники ТЦК СП були при виконанні своїх службових обов`язків.

Суд закрив справу через відсутність доказів виконання працівниками ТЦК службових обов’язків.

  • 24 липня в Хаджибейському районі Одеси водій легкового автомобіля наїхав на військовослужбовця під час оповіщення, яке проводили представники ТЦК та СП.
  • У Миколаєві суд скасував штраф у 25,5 тисячі гривень, який ТЦК наклав на чоловіка. За новим законом про мобілізацію, громадян не можна карати за неповідомлення даних, які вже є у держави.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.