Суддю відсторонили від посади через підозру в організації викрадення людини

Джерело: Офіс Генерального прокурора

Вища рада правосуддя відсторонила від посади суддю господарського суду через підозру в організації викрадення людини.

Раніше судді повідомили про підозру у замаху на викрадення людини та організацію незаконного позбавлення волі (ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 146 КК України).

В Офісі Генпрокурора зазначили, що підозрюваний, попри суддівські обов’язки, також займався підприємницькою діяльністю, що є порушенням закону. Він разом з партнером займалися аграрним бізнесом.

Однак згодом суддя вирішив позбавити свого спільника права власності на сільськогосподарську техніку. Для цього він організував план викрадення партнера, проте правоохоронці викрили чоловіка.

У Верховному Суді прокурори домоглися повернення до комунальної власності земельної ділянки, виділеної Київрадою приватному товариству для забудови. Мова про земельну ділянку біля озера Вирлиця, яка ще з 1994 року зарезервована як цінна природна територія, що має значну рекреаційну цінність.

У Шотландії водолази виявили уламки британського військового судна, який було потоплено німецьким підводним човном у Північному морі майже 110 років тому.

Нове дослідження, засноване на ДНК, отриманій з людських кісток і зубів, витягнутих зі стародавніх поховань у Скандинавії – семи з району у Швеції під назвою Фальбігден, одного з прибережних районів Швеції неподалік від Гетеборга і одного з Данії, – припускає, що причиною неолітичного занепаду населення Північної Європи близько 5 000 років тому могли стати хвороби, зокрема чума.

Рятувальники завершили роботи на місці російського удару по пансіонату у Сумах.

Колегія суддів ВАКС визнала винуватим суддю Зарічного суду міста Суми Миколу Шершака в одержанні хабаря і засудила його до позбавлення волі строком на сім років.