На Вінниччині затримано юнака, який за наказом ФСБ кинув «коктейль Молотова» в будівлю ТЦК

Джерело: Служба безпеки України

Служба безпеки та Національна поліція у Вінниці затримали 17-річного юнака, який за наказом ФСБ РФ намагався спалити одну з адмінбудівель ТЦК на території регіону.

Ним виявився мешканець Одеси, який кинув “коктейль Молотова” у стіну військкомату та зняв на камеру телефону, як будівля горить.

В рамках слідства виявили, що навесні хлопець виклав своє резюме на одному з сайтів швидкого заробітку. Тоді представник російської спецслужби помітив юнака й запропонував вчиняти підпали об’єктів військової інфраструктури та автомобілів українських захисників.

Спершу йому дали завдання зробити фото локацій Сил оборони в Одесі, а згодом “відрядили” на Вінниччину, де він мав підпалити будівлю ТЦК.

Після цього фігурант мав здійснювати підпали в Житомирі, однак юнака затримали.

Йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі зловмисник перебуває під вартою і йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.