В ДТЕК назвали три фактори, чому в Україні наразі не вимикають світло

Джерело: ДТЕК

В ДТЕК розповіли, чому в Україні наразі не обмежують споживання електроенергії та назвали три фактори.

Першою причиною є закінчення аномальної спеки. По-друге, два атомні енергоблоки повернулись в роботу, та, по-третє – збільшився імпорт електроенергії з Європи.

У ДТЕК наголосили, що це не означає повне подолання кризи в енергетиці й ситуація може змінюватись.

Нагадаємо, що раніше в НЕК “Укренерго” поінформували, що сьогодні, 31 липня, відключення електропостачання не прогнозуються. Водночас у компанії вкотре закликали користуватися потужними електроприладами з 11:00 до 15:00

СБУ повідомила про підозру клірику київського монастиря УПЦ МП, який виправдовував повномасштабне вторгнення Росії.

Президент Румунії Клаус Йоганніс звернувся до парламенту з проханням дозволити створення на території країни морської навчальної бази для підготовки українських морських піхотинців. Ініціатива є частиною міжнародних зусиль для зміцнення обороноздатності України в умовах російської агресії.

На слуханнях Конгресу США, які відбулись 18 вересня, відзначили, що Україна в умовах війни втілює інновації у військових технологіях та концепціях набагато швидше, аніж США.

Сьогодні, 19 вересня, користувачі “Київстару” повідомили про відсутність зв’язку та проблеми з інтернетом в низці областей України.

Служба безпеки України затримала у Харкові агента російської воєнної розвідки, який коригував удари керованими авіабомбами (КАБ) по позиціях українських військових. Основними цілями агента були тимчасові базування Сил оборони, що брали участь у бойових діях на Харківському напрямку.