Apple вперше додала на iPhone функцію запису дзвінків

Джерело: financial express

Apple вперше додала на iPhone функцію запису дзвінків. Щоправда, поки що ця функція доступна лише у бета-версії iOS 18.1 для розробників.

Повідомляється, що Apple в iOS 18.1, за допомогою Apple Intelligence, додасть функцію, яка дозволить записувати та розшифровувати записані телефонні розмови.

Раніше Apple вже оголосила про впровадження Apple Intelligence, яка, як вона стверджувала, може змінити досвід користувачів. Нова функція працюватиме наступним чином:

  • для запису розмови потрібно натиснути кнопку запису у верхньому лівому кутку після початку дзвінка;
  • всі учасники розмови отримають голосове сповіщення про те, що дзвінок записується;
  • записати можна буде всю телефонну розмову;
  • записана розмова зберігатиметься у застосунку Notes, де можна буде повторно прослухати та розшифрувати розмову;
  • також розшифрування можна буде отримати без повторного прослуховування розмови.

Водночас варто зауважити, що співрозмовник не матиме змоги відмовити у записуванні дзвінка. Відтак, якщо він не хоче цього – йому доведеться скинути дзвінок.

Поки що ця функція доступна лише у бета-версіях iOS 18.1, iPadOS 18.1 і macOS Sequoia 15.1, яку використовують розробники. Решта користувачів зможуть отримати оновлення лише восени.

Джерела також повідомили, що у новій iOS 18.1 буде також краща версія Siri. Зокрема очікується новий інтерфейс голосового помічника, нова анімація підсвічування, можливість перемикатись між текстовим та голосовим введенням у Siri, краще розв’язання проблем, пов’язаних з iPhone, та розпізнавання слів, написаних чи озвучених з помилкою.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 19 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 163 бойових зіткнення.

19 вересня глава РФ Володимир Путін заявив, що Росія збільшила виробництво безпілотників приблизно в десять разів до майже 1,4 мільйона цього року, намагаючись забезпечити свою армію на фронті.

19 вересня близький соратник президента РФ Володимира Путіна “попередив” західні уряди, що почнеться ядерна війна, якщо вони дадуть зелене світло Україні використовувати далекобійне озброєння для ударів по території Росії.

Міністерство внутрішніх справ України запропонувало Португалії допомогу в боротьбі з масштабними пожежами, які охопили центральну та північну частини країни.

У Верховному Суді прокурори домоглися повернення до комунальної власності земельної ділянки, виділеної Київрадою приватному товариству для забудови. Мова про земельну ділянку біля озера Вирлиця, яка ще з 1994 року зарезервована як цінна природна територія, що має значну рекреаційну цінність.