В Україні судитимуть колишнього службовця МОН, котрий висміював незалежність України

Джерело: пресслужба Київської міської прокуратури

В Україні судитимуть колишнього працівника Міністерства освіти і науки за приниження національної честі та гідності українців. Раніше у своїй публікації він висміяв незалежність нашої країни.

Прокурорами Подільської окружної прокуратури міста Києва до суду скеровано обвинувальний акт щодо колишнього працівника МОН.

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений, який на той момент працював у міністерстві, на власній сторінці в соціальній мережі розмістив публікацію із заголовком “Про выход Украины и прибалтийских республик из состава СССР. Лонгрид”.

Зокрема, у дописі він зауважував, що “незалежність не всім колишнім країнам СРСР пішла на користь”. А незалежність України назвав “кидаловом” і розкритикував листівки, які агітували голосувати за вихід України з СРСР 1 грудня 1991 року, стверджуючи, що люди голосували не за незалежність, а за обіцянки швидкого збагачення.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до трьох років.

Ми повідомляли, що колишній держслужбовець дотримується російської пропаганди, ставлячи під сумнів доцільність проголошення Акту Незалежності. У своєму тексті він також найбільше співчуває ветеранам “ВОВ“, мовляв, країна, за яку вони воювали – самоліквідувалася.

Щобільше, Василенко також розкритикував незалежність країн Балтії, заявивши, що окупація – це було “найкраще, що могло статися з цими країнами”.

Вже 14 вересня глава МОН Оксен Лісовий підписав наказ про звільнення Андрія Василенка. З 15 вересня той більше не перебуватиме на жодній з посад у Міністерстві освіти і науки України.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.