З однією рукою в кишені: в мережі обговорюють, як турок здобув срібло на Іграх зі стрільби

Джерело: Букви

Спортсмен з Туреччини Юсуф Дікеч здобув срібну медаль зі стрільби з пневматичного пістолета з дистанції в 10 метрів на Олімпійських іграх-2024.

Однак його вихід відрізнявся від інших, що привернуло увагу глядачів. Один із користувачів соцмереж зазначив, що Дікеч був “без спец окулярів, навушників, будь-якого іншого обладнання, вийшов у м’ятій футболці, в якій спав, постріляв з однією рукою в кишені, з обома відкритими очима… і забрав срібло”.

В інтернеті вже жартують щодо спортсмена й цікавляться, чи “Туреччина відправила на Олімпіаду кілера?”

Юсуфа Дікеча також порівнюють з іншими спортсменами, які брали участь у змаганнях зі стрільби з пневматичного пістолета, одягнені в спеціальне спорядження, окуляри та навушники. Тоді як турецький стрілець з’явився в звичайних окулярах і з затичками для вух.

Американська компанія-розробник софту для розпізнавання тексту ABBYY масово звільнила співробітників з російським громадянством, як мінімум із трьох своїх міжнародних офісів — на Кіпрі, в Угорщині та Сербії.

У Центрі національного спротиву зауважили, що у тимчасово окупованому Донецьку відбулася так звана “міжнародна” конференція “історія новоросії”, на якій зокрема акцентували на вигаданому “спільному” минулому України та РФ.

У жовтні польський центр міжнародної допомоги (PCPM) за підтримки МЗС країни розпочне ремонт чотирьох амбулаторій у селах на Херсонщині, адже саме тут відбуваються щоденні обстріли російськими військовими.

Новообраний генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявив, що Україна має стати членом альянсу, оскільки досягти сталої та міцної безпеки у Європі без неї неможливо.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 1 жовтня. З початку доби відбулося 110 бойових зіткнень, противник завдав 2 ракетні удари (2 ракети), 59 авіаційних ударів (зокрема, задіяв 104 КАБ) та 446 ударів дронами-камікадзе, здійснив 2713 обстрілів позицій наших військ.