ГУР передало Київському зоопарку двох совенят, яких українські воїни знайшли на Харківщині

Джерело: ГУР МОУ

Представник Головного управління розвідки Андрій Юсов передав до Київського зоопарку двох совенят, яких знайшли бійці 92-ОШБ у зруйнованому будинку на Харківщині.

Птахів передали в зоопарк напередодні, 1 серпня. Тут вони житимуть у спеціальному авіарії.

Сов назвали Арей та Маґура. Українські захисники з роти ударних безпілотних авіакомплексів “Ахіллес” 92-ї ОШБ знайшли птахів під час бойового завдання поблизу села Липці (Харківська область) у зруйнованому внаслідок обстрілів будинку.

Сови були у клітці виснажені та голодні. Їх вивезли з зони бойових дій.

“Врятували двох совенят, які без українських захисників загинули б. Власне, наші воїни рятують життя не тільки українських людей, але і братів наших менших”, ― сказав Андрій Юсов.

Оскільки сови є символом Воєнної розвідки України, то їх передали під опіку очільнику ГУР Кирилу Буданову. Той, своєю чергою, вирішив передати птахів у Київський зоопарк.

“Це позиція генерала Буданова, що це має бути спільна радість. І українські діти насамперед матимуть можливість спілкуватися з українськими совками”, – додав Юсов.

У зоопарку пообіцяли реабілітувати та адаптувати птахів.

Державний департамент США висловив стурбованість розширенням воєнної співпраці між Північною Кореєю та Росією, повідомив речник Держдепартаменту США Метью Міллер.

16 вересня Генсекретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що вітає переговори про використання Україною ракет великої дальності для ударів по території Росії, однак, зауважив, що будь-яке рішення з цього питання повинні приймати окремі союзники.

Обороняючи Україну на фронті загинув 59-річний офіцер Сил спеціальних операцій, старший лейтенант ЗСУ, партієць “Євросолідарності” Андрій Гринюк. 

Окрім регулярних обстрілів та загострення ситуації на лінії фронту, в Україні нині вирує економічна війна. Росія продовжує вивозити крадене зерно з окупованих територій, поповнюючи власну казну.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативні ситуацію на фронті станом на 22:00 16 вересня. Загалом, від початку цієї доби відбулося 153 бойових зіткнення.