В Івано-Франківську одну із вулиць перейменують на честь Ірини Фаріон

Джерело: рішення міськради

В Івано-Франківську депутати міської ради ухвалили рішення перейменувати вулицю Гвардійську на честь загиблої мовознавиці Ірини Фаріон. 

Таке рішення підтримав 31 депутат. Метою програми є “сприяння утвердженню державного статусу української мови, піднесення її престижу серед жителів міської територіальної громади, виховання шанобливого ставлення до культури і традицій українського народу”.

Зауважимо, що одну з вулиць Львова також планують назвати на честь Фаріон. Таке рішення підтримали депутати Львівської міської ради на сесії у вівторок, 23 липня.

Нагадаємо, що 19 липня у Львові невідомий здійснив замах на українську мовознавицю Ірину Фаріон. У жінку вистрілили на вулиці Масарика, 3 й влучили у скроню. Стрільця бачили сусіди — він був в рукавичках та зі зброєю без глушника. Попередньо відомо, що нападник чекав на Фаріон біля її будинку.

Згодом поліція Львівської області підтвердила факт замаху та повідомила, що силовики розгорнули спеціальну операцію для затримання стрільця, до якої залучено співробітників усіх служб та підрозділів поліції Львівщини.

Про смерть мовознавиці повідомили пресслужба Першого медичного об’єднання Львова і мер міста Андрій Садовий.

7 жовтня відзначається Всесвітній день архітектора і архітектури, Міжнародний день поінформованості про тригемінальну невралгію, Всесвітній день охорони місць проживання, Всесвітній день дій за гідну працю, Всесвітній день запобігання булінгу, Всесвітній день бавовни. За церковним календарем вшановують пам’ять святих мучеників Сергія та Вакха.

За даними синоптиків, у понеділок, 7 жовтня, в низці областей України очікуються значні дощі, подекуди – грози.

Частини Антарктиди зеленіють значно швидше, ніж очікувалося раніше, що змушує вчених переглядати вплив зміни клімату на цей регіон. Згідно з дослідженням британських науковців, площа, покрита рослинністю на Антарктичному півострові, збільшилася вдесятеро за останні 40 років.

Надзвичайний стан оголошено в кількох районах Флориди (США) після попередження синоптиків про можливе посилення тропічного шторму “Мілтон”. Він може вдарити по узбережжю Мексиканської затоки, що вже постраждало від попереднього урагану “Хелейна”.

Петиція не скасовувати спрощену систему оподаткування для інтернет-провайдерів отримав підтримку 25 тисяч підписів на сайті Кабінету міністрів України. Петиція, подана 20 серпня, станом на 6 жовтня набрала понад 25 тисяч голосів і тепер підлягає розгляду урядом.