Олімпійська тріатлоністка після запливу в Сені розповіла про жахливу забрудненість води

Джерело: Metro.

Тріатлоністка Джоліен Вермейлен, яка представляла Бельгію на цьогорічних Олімпійських іграх, поділилася негативними враженнями від забрудненості Сени – однієї з найбільших річок у Франції. Спортсменка розповіла, що під час запливу на 1500 метрів відчувала на шляху сміття.

“Під час плавання під мостом я відчувала і бачила речі, про які ми не повинні занадто багато думати”, – поділилася вона.

Вермейлен фінішувала 24-ю. Вона сказала, що проковтнула багато води під час запливу і стурбована за своє здоров’я.

Джоліен Вермейлен з Бельгії вибігає з Сени під час жіночого триатлону на Олімпійських іграх. Фото – Reuters.

У червні аналізи, взяті з проб води, виявили, що концентрація кишкової палички у річці у 10 разів перевищує допустимий рівень. Бактерії кишкової палички часто пов’язані з фекаліями і можуть викликати діарею, інфекції сечовивідних шляхів, пневмонію та сепсис.

“Попри поліпшення рівня якості води в останні години, показники в деяких точках курсу плавання все ще перевищують прийнятні межі”, – сказали організатори.

Готуючись до проведення Олімпіади в Парижі, чиновники взяли на себе амбітний план, включаючи 1,5 мільярда доларів на покращення інфраструктури для очищення давно забрудненої Сени.

Фото – Reuters.

Вермейлен закликала чиновників не дозволяти спортсменам світового класу змагатися в таких забруднених водах:

“Сена була брудною протягом ста років, тому вони не можуть зараз стверджувати, що безпека спортсменів для них є пріоритетом!”.

Річка Сена в Парижі була закрита для купання понад 100 років. Цьогоріч у Франції проведуть Олімпійські ігри, тому в Сені вирішили провести змагання з тріатлону та плавання на відкритій воді.

Водойма була досить забруднена, тому влада Франції впроваджувала заходи, щоб виправити це.

Крім того, важливо було довести людям, що вода справді стала чистою. Так, наприклад, пані мер Парижа Анни Ідальго 23 червня запланувала провести там тестовий заплив.

Після свідчень про високий рівень бактерій у каналізаційних і стічних водах, жителі столиці, котрим набридло забруднення річки, погрожували влаштувати масову дефекацію на знак протесту.

Так, у соцмережі завірусився хештег #JeChieDansLaSeineLe23Juin, – “накакаю у Сену 23 червня”. Парижани зреагували на заяви влади, що річка безпечна для проведення Олімпійських ігор.

13 липня міністерка спорту Франції Амелі Удеа-Кастера виконала обіцянку викупатися у річці Сені перед Олімпійськими іграми 2024 року в Парижі, щоб довести, що у водоймі чисто.

Президент Франції Емманюель Макрон також пообіцяв одного дня скупатися у річці Сені.

У Старокостянтинові на Хмельниччині через падіння уламків російського БПЛА виникли пожежі. З пошкодженого готелю та будинку довелось евакуювати 40 людей.

Президент Південної Кореї Юн Сук Йоль і президент Польщі Анджей Дуда в четвер, 24 жовтня, засудили відправку військ Північною Кореєю до Росії як глобальну загрозу безпеці.

Лідер фракції “Євросолідарність” Петро Порошенко передав українським захисникам на фронті нову партію FPV-дронів, засобів РЕБ та іншої техніки на суму 46,5 мільйонів гривень.

Олександр Усик, чемпіон світу у важкій вазі за версіями WBC, WBA, WBO та IBO, планує продати фото з автографом Тайсона Ф’юрі, щоб передати кошти на підтримку українських військових.

Нижня палата російського парламенту, Держдума РФ, в четвер, 24 жовтня, проголосувала за ратифікацію договору про партнерство між Росією та Північною Кореєю.