Олександр Хижняк пройшов у фінал Олімпіади з боксу

Джерело: Суспільне

4 серпня український боксер Олександр Хижняк пробився у фінал Олімпіади-2024.

Так, у півфіналі він здолав кубинця Арлена Лопеса Кардону, гарантувавши щонайменше “срібло” Олімпійських ігор-2024 з боксу. Спортсмен вийшов до фінального поєдинку в категорії до 80 кг.

Чинний срібний призер у вазі до 75 кг стартував у Парижі з двох перемог: із рахунком 5:0 здолав угорця Пилипа Акімова та бразильця Вандерлея Перейру.

У фіналі його суперником стане казахстанець Нурбек Оралбай.

Ми повідомляли, що колишній абсолютний чемпіон світу у суперважкій вазі Олександр Усик вирішив виплатити грошову винагороду збірній України з боксу на Олімпійських іграх 2024 року у Франції за призові місця.

Зауважується, що перед стартом Ігор-2024 Усик зустрівся з олімпійською збірною з боксу, роздав спортсменам конверти з грошовими преміями та пообіцяв винагородити за медалі у Парижі. Так, “золото” боксер оцінив у 80 тисяч доларів, “срібло” – у 70 тисяч доларів, а за бронзову медаль пообіцяв передати 50 тисяч доларів.

Україну у боксерському олімпійському турнірі представляють Айдер Абдураїмов (вагова категорія до 57 кг), Олександр Хижняк (до 80 кг) та Дмитро Ловчинський (92+). Хижняк є віцечемпіоном Ігор Токіо, у фіналі яких він сенсаційно програв нокаутом бразильцю Хеберту Соузі.

  • Колишній Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зустрівся з українським боксером Олександром Усиком у посольстві України в Лондоні.
  • Боксер Олександр Усик відмовився від чемпіонського поясу Міжнародної боксерської федерації (IBF). Відтак українець відмовився від звання абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі.
  • Олександра Усика, українського боксера, оголосили найкращим спортсменом у світі згідно з рейтингом видання The Ring.  Бій між Усиком та Тайсоном Ф’юрі, який відбувся в ніч на 19 травня в Саудівській Аравії, став визначальним для обох боксерів.

В аеропорту китайського міста Чунцин пасажирку висадили з літака, оскільки вона відмовилася випускати з рук сумку Louis Vuitton.

26 вересня глава США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.

Двоє людей вважаються зниклими безвісти, а близько 1 000 осіб евакуйовано після повеней і зсувів на півночі Італії, в регіоні Емілія-Романья.

Південь Німеччини “тероризують” середземноморські мурахи, які перегризають дроти електрокабелів та інтернету.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска, віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.