Михайло Кохан приніс Україні «бронзу» Олімпіади у метанні молота

Джерело: Суспільне Спорт

Легкоатлет Михайло Кохан приніс Україні бронзову нагороду на Олімпійських іграх у метанні молота. Він метнув молот на 79.39 м.

Кохан став бронзовим призером Олімпійських ігор-2024. У фіналі метання молота він показав третій результат.

До фіналу Олімпіади-2024 спортсмен відібрався за результатами кваліфікації, завершивши її автоматично: у другій спробі метнув молот на 77.42 метра, перевершивши норматив.

У фіналі Кохан змагався проти всіх призерів попередньої Олімпіади у Токіо — поляків Войцеха Новіцькі та Павєла Файдека, норвежця Ельвінда Генріксена. Також серед конкурентів були чинний чемпіон світу Ітан Кацберг з Канади та бронзовий призер того турніру, угорець Бенце Галаш.

Михайло Кохан вдруге виступав у фіналі Олімпіади. У Токіо він посів четверте місце.

Зауважимо, олімпійське золото Україні принесла легкоатлетка Ярослава Магучих, обійшовши австралійську легкоатлетку Ніколу Оліслагерс.

  • 4 серпня українська атлетка Ірина Геращенко здобула бронзу в стрибках у висоту на Олімпіаді-2024. Це перша олімпійська нагорода для спортсменки.
  • 4 серпня український боксер Олександр Хижняк пробився у фінал Олімпіади-2024, забезпечивши собі щонайменше срібло.
  • Українські шаблістки здобули другу медаль на Олімпіаді-2024, пройшовши до фіналу.

19 вересня російська армія здійснила атаку на Запорізький район із застосуванням керованих авіабомб (КАБ). Внаслідок цього одна людина загинула, ще дві зазнали поранення.

19 вересня відзначається День народження смайлика. Цього дня також вшановується пам’ять святих мучеників Трохима, Савватія та Доримедонта. До Нового року залишилося 103 дні.

За даними синоптиків у четвер, 19 вересня, здебільшого не очікуються опади. 

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.