Ворог стягнув сили росгвардії на Донеччину через збільшення випадків дезертирства – ЦНС

Джерело: ЦНС

У Центрі національного спротиву поінформували, що через збільшення випадків дезертирства з лінії бойового зіткнення ворог збільшив кількість блокпостів на сході України.

Так, на тимчасово окупований схід України прибули додаткові сили росгвардії, які виконують роль загороджувальних загонів. Їх завданням є виявлення дезертирів російської армії.

У Донецьку, Горлівці та інших захоплених населених пунктах збільшилась кількість патрулів.

Причиною дезертирства є запроваджені російськими генералами активні “мʼясні” штурми – через дефіцит техніки на полі бою, – пояснили у повідомленні.

Центр національного спротиву закликає місцевих  повідомляти про бази російських солдатів, аби Сили оборони завчасно завершили їх страждання.

Раніше у Центрі національного спротиву нагадали, що росгвардія – другий за важливістю компонент окупаційних військ ворога, після ЗС РФ. Члени формування виконують роль тилових загонів для придушення громадянського спротиву на тимчасово окупованих територіях, зокрема патрулюючи населені пункти на бойових броньованих автомобілях та в повному екіпіруванні.

  • За даними ЦНС, на тимчасово окупованих територіях України росіяни створили базу “нелояльних мешканців”.
  • У Центрі національного спротиву повідомили, що нині російські військові активно розшукують осіб, яких вважають інформаторами, котрі стежили за подіями в порту у тимчасово окупованому Криму.
  • На тимчасово окупованих територіях критично  загострюється гуманітарна ситуація. Зокрема на захоплених росіянами територіях фіксуються проблеми з водопостачанням, опаленням та медикаментами.
  • Міський голова Мелітополя Іван Федоров повідомив, що на тимчасово окупованій території Запорізької області російські загарбники посилено змінюють етнічний склад населення.

В середу вранці, 16 жовтня, на Волині трапилась дорожньо-транспортна пригода за участі військового Луцького ТЦК, внаслідок чого загинула жінка літнього віку.

Центр Разумкова з 20 по 26 вересня 2024 року провів дослідження, опитавши 2016 респондентів з різних областей України. За його результатами, наразі 33,4% українців вважають, що країна рухається в правильному напрямку, тоді як 48% переконані у протилежному.

Станом на 16:00 середи, 16 жовтня, від початку доби кількість бойових зіткнень зросла до 97. Найактивніше ворог зараз діє на Курахівському напрямку, де провів майже половину від усіх атак. 

Українська компанія побудує в Литві завод із виробництва вибухових речовин нового покоління, зокрема RDX (гексогену), що сприятиме зміцненню обороноздатності України, Литви та Європи загалом.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц наголосив на готовності говорити з президентом Росії Володимиром Путіним про “справедливий мир” в Україні й заявив, що військові РФ є “жертвами”.