Сили оборони збили російський гелікоптер над Сумщиною — ОВА

Джерело: Сумська ОВА

6 серпня у небі над Сумщиною українським захисникам вдалося збити ворожий гелікоптер.

Раніше російські пабліки опублікували інформацію про втрати ворожої авіації 6 серпня. Як повідомляється, збитий вертоліт міг бути російським Ка-52.

Також підрозділами Сил оборони та безпеки знищено у регіоні ворожу балістичну ракету та два БпЛА.

Раніше міноборони РФ підтвердило, що бої тривають у Курській області. Відомство ворога розповіло про атаку близько 300 українських військових, 11 танків та понад 20 ББМ.

Про прорив кордону російські пропагандисти повідомляли ще зранку, але Міноборони ворога визнало це тільки зараз.

МО РФ звинуватило 22-гу механізовану бригаду ЗСУ у нападі на Курську область. Пресслужба бригади наразі не коментує ситуацію. Генштаб ЗСУ, Легіон “Свобода Росії” поки що теж нічого не повідомляють.

Довідка. Ка-52 — російський бойовий вертоліт, командирська машина армійської авіації, здійснює розвідку місцевості, цілевказівки та координацію дій групи бойових вертольотів. Машина здатна вражати броньовану і неброньовану техніку, живу силу і повітряні цілі на полі бою. Є продовженням розвитку моделі Ка-50 “Чорна акула”.

Вартість одного гелікоптеру становить близько 16,1 млн доларів.

26 вересня глава США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска, віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.