ХАМАС обрали нового лідера – організатор теракту 7 жовтня

Джерело: Sky News

ХАМАС обрали організатора теракту 7 жовтня Ях’ю Сінвара своїм новим лідером.

Останнього лідера терористичної організації Ісмаїла Ханію вбили в Тегерані 31 липня.

Наступником Ханії обрано Сінвара, організатора нападу на Ізраїль 7 жовтня, під час якого бойовики ХАМАС убили 1200 людей і взяли в заручники ще 250.

Звістку про це оголошення зустріли ракетним залпом в Газі.

“Це призначення означає, що Ізраїлю необхідно зустрітися зі Сінваром щодо вирішення війни в Газі”, — сказав регіональний дипломат, знайомий з переговорами за посередництва Єгипту та Катару, які спрямовані на припинення бойових дій у Газі.

Військовий речник Ізраїлю контр-адмірал Даніель Хагарі заявив, що Сінвар несе відповідальність за атаку 7 жовтня, і пообіцяв, що вони продовжать полювати на нього.

“Є лише одне місце для Ях’ї Сінвара, і воно поруч з Мохаммедом Дейфом та рештою терористів 7 жовтня”, — сказав він.

Сінвар вже був лідером ХАМАСу у 2017 році,  після того, як отримав репутацію безжального силовика.

Його також підозрюють у вбивстві палестинців, які, ймовірно, співпрацювали з Ізраїлем.

Міністр оборони Естонії Ханно Певкур повідомив, що країна розглядає можливість закупівлі оборонної продукції з України. Така співпраця могла б допомогти Україні збільшити виробництво.

У Миколаєві волонтерки збирають книги російською мовою для здачі на макулатуру, аби підтримати Збройні сили України.

Втрати елітної 155-ї бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту РФ, яка брала участь у битві за Вугледар, який російські війська намагалися зайняти з 2022 року, становлять 2,4 тисячі осіб.

У Центрі нацспротиву повідомили, що росіяни завезли до захоплених українських шкіл на тимчасово окупованих територіях чергову партію пропагандистської літератури.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 13 жовтня. На даний час відбулося 105 бойових зіткнень. Найгарячішою сьогодні залишалася ситуація на Курахівському напрямку, також ворог активний на Лиманському, Покровському та Куп’янському напрямках.