«Тепер — війна»: Ілон Маск подає до суду на компанії, що відмовились від реклами в Х

Джерело: Ілон Маск, Лінда Яккаріно

Компанія X (колишній Твіттер) Ілона Маска подала до суду на групу рекламодавців, звинувативши їх у бойкоті. Позов подали проти GARM, Всесвітньої федерації рекламодавців (WFA), та великих компаній, таких як Unilever і Mars.

Головна виконавча директорка X Corp Лінда Яккаріно стверджує, що цей бойкот завдав X збитків у мільярди доларів і порушив антимонопольне законодавство, обмеживши вибір споживачів.

“Люди страждають, коли підривається ринок ідей, й одні точки зору не фінансуються, якщо порівняти з іншими, в рамках незаконного бойкоту”, – йдеться у відкритому листі.

 

“Два роки ми намагалися жити мирно, тепер  війна”, – написав Маск. Він також закликав інші компанії подавати позови до суду.

Співзасновник GARM Роб Раковіц відкинув ці звинувачення, заявивши, що бренди мають право самостійно вирішувати, куди витрачати свої рекламні кошти.

Маск і рекламодавці

Суперечки між рекламодавцями та Маском виникли одразу після купівлі Твіттера у 2022 році через занепокоєння з приводу послаблення модерації.

У листопаді 2023 року ЄС заборонив платити Маску за рекламу в Х через звинувачення в тому, що соцмережа стала платформою для терористичних ідей.

Маск відповів нецензурними висловлюваннями на адресу компаній, що відмовилися від реклами.

“Не рекламуйтесь [у Х]. Якщо хтось намагатиметься шантажувати мене рекламою, шантажувати грошима – хай ідуть нах*й. Це зрозуміло? Я сподіваюсь що так. Привіт, Боб!” – сказав він, ймовірно, звертаючись до голови ради директорів The Walt Disney Company Боба Айгера.

Міністерство внутрішніх справ України запропонувало Португалії допомогу в боротьбі з масштабними пожежами, які охопили центральну та північну частини країни.

У Верховному Суді прокурори домоглися повернення до комунальної власності земельної ділянки, виділеної Київрадою приватному товариству для забудови. Мова про земельну ділянку біля озера Вирлиця, яка ще з 1994 року зарезервована як цінна природна територія, що має значну рекреаційну цінність.

У Шотландії водолази виявили уламки британського військового судна, який було потоплено німецьким підводним човном у Північному морі майже 110 років тому.

Нове дослідження, засноване на ДНК, отриманій з людських кісток і зубів, витягнутих зі стародавніх поховань у Скандинавії – семи з району у Швеції під назвою Фальбігден, одного з прибережних районів Швеції неподалік від Гетеборга і одного з Данії, – припускає, що причиною неолітичного занепаду населення Північної Європи близько 5 000 років тому могли стати хвороби, зокрема чума.

Рятувальники завершили роботи на місці російського удару по пансіонату у Сумах.