Залишилась в окупації: суддя, яку підозрюють в держзраді, отримала 1,4 млн грн зарплати

Джерело: Слідство.Інфо

Вища рада правосуддя звільнила суддю Генічеського районного суду Херсонської області Наталію Шарко, яку підозрюють у державній зраді. До цього вона встигла отримати майже 1,4 мільйона гривень зарплатні.

Скаргу подала Харківська обласна прокуратура, підозрюючи Шарко у співпраці з окупантами.

Першими доказами співпраці Наталії Шарко з російськими окупантами стало те, що вона залишилася на тимчасово окупованій території, тоді як її колеги евакуювалися.

Рада також вивчила відео, на якому 23 вересня 2023 року Шарко, як “перша заступниця голови Генічеської військово-цивільної адміністрації”, виступала зі сцени з промовою, де хвалила окупаційну “владу”. Свідки впізнали її на відео.

Державна судова адміністрація повідомила, що Шарко перестали нараховувати зарплату у квітні 2023 року, оскільки вона не з’являлася на роботі.

До цього часу, з 24 лютого 2022 року, суддя отримала 1,38 мільйона гривень з державного бюджету.

У Шотландії водолази виявили уламки британського військового судна, який було потоплено німецьким підводним човном у Північному морі майже 110 років тому.

Нове дослідження, засноване на ДНК, отриманій з людських кісток і зубів, витягнутих зі стародавніх поховань у Скандинавії – семи з району у Швеції під назвою Фальбігден, одного з прибережних районів Швеції неподалік від Гетеборга і одного з Данії, – припускає, що причиною неолітичного занепаду населення Північної Європи близько 5 000 років тому могли стати хвороби, зокрема чума.

Рятувальники завершили роботи на місці російського удару по пансіонату у Сумах.

Колегія суддів ВАКС визнала винуватим суддю Зарічного суду міста Суми Миколу Шершака в одержанні хабаря і засудила його до позбавлення волі строком на сім років.

Британська акторка Кейт Вінслет поділилася власними уявленнями про красу, зазначивши, що вважає зморшки “неймовірно гарними”.