Росія звинуватила Велику Британію у наступі ЗСУ на Курську область

Джерело: росЗМІ

Член комітету держдуми РФ з безпеки Адальбі Шхагошев заявив, що наступальну операцію ЗСУ у Курській області українська армія підготувала спільно зі спецслужбами Великої Британії.

У всіх подібних вилазках брала участь Британія. Було чути англійську мову, – сказав депутат РФ.

Окрім цього, він поскаржився на “яструбів у багатьох країнах”, котрі “не хочуть миру” та активно намагаються “розпалити вогонь протистояння”. Також вкотре пригрозив політичною та військовою “стратегічною відповіддю”.

Додамо, що ввечері 7 серпня у Курській області РФ запровадили режим надзвичайної ситуації, заявив тимчасово виконуючий обов’язки глави регіону Олексій Смірнов. Серед причин рішення він назвав “складну оперативну ситуацію у прикордонних районах” та необхідність “ліквідувати наслідки” заходу ЗСУ до області.

Режим НС у Курській області запровадили через 36 годин після початку наступу ЗСУ на регіон: за даними міноборони РФ, українська армія зайшла на територію області приблизно о 8 ранку 6 серпня. До вечора 7 серпня Збройні сили України взяли під свій контроль щонайменше 11 населених пунктів під Курськом, а також газовимірювальну станцію “Суджа”, яка забезпечує приблизно половину постачань російського “Газпрому” до Європи.

Вранці 6 серпня низка російський “Z-пабліків” почали повідомляти про прорив кордону у Курській області. Т.в.о. губернатора Курської області Олексій Смірнов своєю чергою запевняв, що російські прикордонники відбили наступ.

Та вже згодом у російському міноборони визнали прорив кордону.

За їх даними, до РФ увійшли близько 300 українських бійців з танками та ББМ.

МО РФ звинуватило 22-гу механізовану бригаду ЗСУ у нападі на Курську область. Пресслужба бригади наразі не коментує ситуацію. Генштаб ЗСУ, Легіон “Свобода Росії” поки що теж нічого не повідомляють.

Вже надвечір 6 серпня стало відомо, що російська влада евакуювала 90% жителів усіх чотирьох населених пунктів Свердликівської сільради Суджанського району Курської області РФ.

Станом на 7 серпня у Курській області тривають бої. Зокрема телеграм-канал Astra з посиланням на російських воєнкорів та місцевих жителів пише, що ЗСУ просуваються углиб області, а з евакуацією цивільних виникли проблеми.

У деяких “Z-пабілках” скаржаться, мовляв, ЗСУ взяли під контроль одну з найбільших газорозподільчих станцій у Європі. Щобільше, вони пишуть, що російське командування ухвалило рішення “здати” місто Суджа. Окрім цього окупанти пишуть, що до Курської АЕС залишилось “пів дороги”.

Варто зауважити, що українські військові ніяк не коментують події у Курській області РФ.

Додамо, у Сумській ОВА надвечір 6 серпня повідомили, що у небі над Сумщиною українським захисникам вдалося збити ворожий гелікоптер.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.