Індійську борчиню дискваліфікували з фіналу змагань на Олімпіаді через перевищення ваги

Джерело: The Guardian

Індійську борчиню Вінеш Фогат дискваліфікували з фіналу змагань за кілька годин до поєдинку, через перевищення обмежень ваги у 50 кг.

Спортсменка важила на 100 грамів більше, ніж дозволено. Фогат навіть підстригли волосся, аби зменшити вагу, однак це не допомогла уникнути дискваліфікації.

Глава індійського уряду Нарендра Моді у соцмережах висловив свій сум через цю ситуацію з Фогат, яку називають “Індійською левицею”.

“Сьогоднішня невдача викликає біль. Мені б хотілось, щоб мої слова могли висловити те почуття відчаю, яке є відчуваю. Водночас я знаю, що ви демонструєте стійкість. Вам завжди було типово приймати виклики обличчям до обличчя. Повертайтесь сильнішою! Ми вболіваємо за вас!”, – написав він.

Вінеш повинна була боротись у фіналі Олімпійських ігор з американкою Сарою Хільдебрандт сьогодні увечері. Перед попередніми трьома поєдинками Фогат перебувала у межах дозволеної ваги.

Однак вранці у середу, згідно з правилами, їй потрібно було пройти ще одне зважування. Спортсменка всю ніч бігала та скакала, аби зменшити вагу, однак їй це не вдалось.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.