Вслід за Інстаграмом: у Туреччині заблокували онлайн-платформу Roblox

Джерело: Türkiye Today

У Туреччині заборонили онлайн-платформу Roblox через неприйнятний контент, що, за словами офіційних осіб, міг шкодити дітям.

Зокрема, мова йде про віртуальні вечірки з небажаними матеріалами та роздачу “робуксів” (віртуальна валюта), щоб підштовхнути дітей до сумнівних дій.

Проблеми з моніторингом і регулюванням контенту призвели до розслідування прокуратури Адани і повної заборони Roblox у країні.

Заборона Roblox сталася через п’ять днів після блокування Instagram, що зачепило понад 57 мільйонів користувачів у Туреччині. Це породило дискусії про цифрові свободи в країні.

Ірландський актор Баррі Кеоган приєднався до зіркового складу фільму “Гострі картузи”.

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки Leopard, ракети до системи ППО IRIS-T SLM та гаубиці Panzerhaubitze.

Володимир Зеленський презентував українцям план перемоги України над РФ. Українці та партнери відреагували критично. 

Президенту більше не вірять та публічно критикують навіть ті, хто ще рік тому наголошував на необхідності утриматися до нашої перемоги. Поглянемо на ключові пункти плану, які розчарували українців.

Результати нового дослідження свідчать, що жінки можуть бути стійкішими до стресу від космічного польоту, ніж чоловіки, та швидше відновлюватися після повернення на Землю.

Лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко відвідав східний напрямок фронту, де передав Збройним Силам України чергову партію FPV-дронів і техніки. Політик наголосив на важливості забезпечення армії необхідними засобами для реалізації Плану перемоги.