Потріскалася та втратила колір: олімпійський спортсмен розкритикував якість медалей

Джерело: Sky News

Американський скейтбордист Найджа Г’юстон розкритикував якість медалей Олімпіади-2024 й показав свою бронзову медаль, яка нібито потріскалась та втратила свій колір.

Г’юстон розповів, що через тиждень після того, як 29 липня він посів третє місце у фіналі чоловічого вуличного скейтбордингу, його медаль відчутно втратила свій первісний вигляд.

“Ці олімпійські медалі виглядають чудово, коли вони абсолютно нові, але після того, як вони повисіли на моїй шкірі з потом, та мої друзі носили їх у вихідні, вони, очевидно, не такі високоякісні, як ви думаєте”, — сказав він.

Він показав медаль з обидвох боків і зауважив: “Навіть передня частина починає трохи відколюватися. Олімпійські медалі — можливо, варто трохи підвищити якість”.

Фото: Найджа Г’юстон

Кожна медаль, розроблена паризьким ювелірним домом Chaumet, має дві різні сторони.

Лицьова сторона містить шестикутний жетон вагою 18 г, виготовлений із заліза, взятого з Ейфелевої вежі. На проилежній стороні зображено грецьку богиню перемоги Ніку з Акрополем з одного боку та Ейфелевою вежею – з іншого.

Бронзова медаль важить 525 г і виготовлена ​​зі сплаву міді, олова та цинку. Але, за словами Г’юстона, нагорода, мабуть, більше призначена для демонстрації, ніж для носіння.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.