Кинув гранату у поліціянта в Броварах: чоловіка засудили до понад дев’яти років тюрми

Джерело: Національна поліція України

Мешканця Київщини засудили до понад дев’яти років ув’язнення за те, що він кинув гранату у поліціянта в Броварах кілька місяців тому.

11 травня ввечері до відділу реагування патрульної поліції Броварського районного управління надійшов виклик про те, що невідомий вчиняє хуліганські дії. 

Поліціянти прибули за адресою й тоді чоловік почав втікати. Один із поліціянтів побіг за ним і тоді зловмисник кинув гранату у бік правоохоронця. Внаслідок вибуху обоє зазнали поранень. 

37-річний поліціянт дістав поранення ніг та лівої руки й досі знаходиться на лікуванні.

У Шотландії водолази виявили уламки британського військового судна, який було потоплено німецьким підводним човном у Північному морі майже 110 років тому.

Нове дослідження, засноване на ДНК, отриманій з людських кісток і зубів, витягнутих зі стародавніх поховань у Скандинавії – семи з району у Швеції під назвою Фальбігден, одного з прибережних районів Швеції неподалік від Гетеборга і одного з Данії, – припускає, що причиною неолітичного занепаду населення Північної Європи близько 5 000 років тому могли стати хвороби, зокрема чума.

Рятувальники завершили роботи на місці російського удару по пансіонату у Сумах.

Колегія суддів ВАКС визнала винуватим суддю Зарічного суду міста Суми Миколу Шершака в одержанні хабаря і засудила його до позбавлення волі строком на сім років.

Британська акторка Кейт Вінслет поділилася власними уявленнями про красу, зазначивши, що вважає зморшки “неймовірно гарними”.