В ЄС відреагували на удар РФ по Костянтинівці

Джерело:Жозеп Боррель/Х

Головний дипломат Євросоюзу Жозеп Боррель засудив російський удар по торговому центру в Костянтинівці 9 серпня, внаслідок якого загинули більше десятка людей. Він підкреслив, що Росія знову атакувала цивільний об’єкт, де було багато звичайних людей.

“Ми підтримуємо відповідальність за цей та інші воєнні злочини Росії. Україні невідкладно потрібна більша військова підтримка, щоб захищати свої міста, цивільних та інфраструктуру”, – відреагував він.

  • Внаслідок російського ракетного удару по супермаркету у Костянтинівці на Донеччині загинуло двоє дітей. Загиблі – дівчатка віком 9 та 11 років. На цей час тривають експертизи для встановлення осіб ще шести загиблих. Серед них ймовірно, ще одна дитина.
  • 9 серпня, армія РФ завдала ракетного удару по торговому центру у Костянтинівці на Донеччині. Наразі відомо про щонайменше 14 загиблих і 43 поранених.

26 вересня глава США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска, віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.