Афганську спортсменку дискваліфікували з Олімпіади за напис «Волю афганським жінкам»

Джерело: CNN

Спортсменку-біженку Маніжу Талаш дискваліфікували зі змагань з брейк-дансу на Олімпійських іграх за накидку з написом “Free Afghan Women”.

21-річна дівчина, яка втекла з Афганістану після того, як Талібан почав захоплювати владу в 2021 році, зараз живе в Іспанії і представляє команду біженців на іграх як бі-гьорл (танцівниця брейк-дансу).

Талаш одягла під джемпер блакитну накидку, на якій були написані слова “Free Afghan Women” (“Волю афганським жінкам”).

Джерело: Ezra Shaw/Getty Images

Пізніше в п’ятницю Всесвітня федерація танцювального спорту, яка керує цим видом спорту, опублікувала заяву, в якій говориться: “Бі-гьорл Талаш була дискваліфікована за демонстрацію політичного гасла на своєму вбранні під час відбіркового батлу”.

Під правлінням талібів Афганістан став найрепресивнішою країною для жінок, згідно з ООН. Таліби закрили школи для дівчат, заборонили університети для жінок, обмежили їхні подорожі без чоловічого супроводу та відвідування громадських місць.

Талаш стала однією з 37 спортсменів, які представляють Олімпійську збірну біженців у Парижі, і пишається цим.

Згідно з листом, який Reuters опублікував у четвер, Німеччина має намір схвалити близько 400 мільйонів євро військової допомоги Україні.

Студія “Квартал 95” без дозволу використала відео загиблого захисника Юрія Назаренка у випуску 25 серпня 2024 року. Це викликало обурення у близьких загиблого.

Міжнародна правоохоронна операція призвела до демонтажу кіберзлочинної платформи “Привид”, що активно використовувалася для наркоторгівлі та відмивання грошей. Як повідомляє Європол, під час операції було затримано 51 особу, але вже очікуються нові арешти.

З Яною Баріновою Букви зустрілися у Відні (Австрія), в межах щорічної події viennacontemporary – провідного…

У Києві викрили керівний склад провідного науково-дослідного та проєктного інституту нафтового профілю, яке допомагало Росії відновлювати нафтопереробні заводи після атак українських дронів