Евакуйованих жителів Курської області планують поселити на окупованій території України

Джерело: Євген Балицький, Олексій Смірнов

Гауляйтер Запоріжжя Євген Балицький домовився з губернатором Курської області Олексієм Смірновим розмістити курських біженців на узбережжі Азовського моря.

“Євген Балицький запропонував використовувати для цього санаторії та пансіонати на березі Азовського моря, розташовані від Бердянська до Кирилівки. Найближчим часом буде укомплектовано перші рейси для доправлення людей до пунктів тимчасового розміщення Запорізької області”, – повідомив Смірнов.

Також у Курську область буцімто прибули “запорізькі волонтери”, які надаватимуть допомогу жителям на місці.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.

Угорщина за Нідерландами оголосила про намір відмовитися від дотримання міграційних правил Європейського Союзу, повідомив міністр із європейських справ Угорщини Янош Бока.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 19 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 163 бойових зіткнення.

19 вересня глава РФ Володимир Путін заявив, що Росія збільшила виробництво безпілотників приблизно в десять разів до майже 1,4 мільйона цього року, намагаючись забезпечити свою армію на фронті.

19 вересня близький соратник президента РФ Володимира Путіна “попередив” західні уряди, що почнеться ядерна війна, якщо вони дадуть зелене світло Україні використовувати далекобійне озброєння для ударів по території Росії.