Пожежі в Греції підходять впритул до столиці. У передмісті вже є постраждалі

Джерело: ВВС

В Греції полум’я підійшло впритул до столиці. У північно-східному передмісті Врілісія, всього за 14 км від центру міста, полум’я охопило будівлі та підприємства.

Найбільше постраждали передмістя, в тому числі Неа-Пентелі, Врілісія і Патіма Халандріу. Навіть мешканці тих районів поблизу Афін, яким вдалося уникнути пожежі, повідомили, що виявили попіл, який падав на їхні балкони.

Пожежники кажуть, що вони виснажені після кількох днів, проведених у спробах зупинити полум’я від подальшого наступу на столицю.

Васіліс Кікіліас, міністр з питань кліматичних криз та цивільного захисту, високо оцінив “надлюдські зусилля” близько 700 пожежників за підтримки команд лісових спецпризначенців, які з другої половини дня неділі протягом 40 годин боролися з вогнем у північно-східній Аттиці.

У передмістях Врілісія і Неа-Пентелі, а також далі на північний схід – у Варнаві та стародавньому місті Марафон, жителі й власники бізнесу підраховують збитки. Сосновий ліс, що згорів поблизу Варнави, охоплений полум’ям, і тисячі гектарів сільськогосподарських угідь втрачено.

Джерело: ВВС

Місцеві жителі критикують владу за те, що вона дозволила столиці розширюватися вглиб соснових лісів, що оточують Афіни, внаслідок чого люди, які там живуть, стали більш вразливими до лісових пожеж.

Наразі пожежники зосереджені на розрізнених вогнищах, а не на одному великому вогневому фронті.
У вівторок видали новий наказ про евакуацію частини приморського міста Неа Макрі, а полум’я наблизилося до будинків у сусідньому місті Ерітрос.

У світі 16 % підлітків стають об’єктами кібербулінгу, тобто зазнають приниження й залякування через інтернет. Тоді як майже 12 % підлітків визнали, що самі булили когось онлайн.

Командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-лейтенант Олександр Павлюк поінформував про втрати ворога за вересень. Зокрема за місяць втрати російських військ в Україні становлять 38130 особового складу.

Лікарі КП “Київська міська лікарня ветеринарної медицини” нагадали киянам про важливість регулярної вакцинації домашніх тварин від сказу, аби запобігти поширенню цього небезпечного захворювання.

Росія ризикує піти шляхом повернення до репресивних сталінських практик, і відновлення демократії в країні може зайняти кілька поколінь, заявили учасники міжнародної конференції у Вільнюсі, присвяченої пам’яті Леонідаса Донскіса.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 3 жовтня. Ситуація на Покровському і Курахівському напрямках залишається напруженою – ворог зосереджує там основні наступальні зусилля. Окрім того, росіяни сьогодні активно атакують на Лиманському напрямку.