Біля Афін послабилась масштабна лісова пожежа

Джерело: Euractiv

У вівторок, 13 серпня, на околицях Афін значно ослабла масштабна лісова пожежа, яка вважається найсильнішою цього року в Греції. Послаблення вітру допомогло призупинити поширення полум’я, яке забрало життя однієї людини.

Пожежа, яка розпочалася у неділю, швидко перекинулася з лісу на північні передмістя Афін, підпалюючи будинки та викликаючи паніку серед місцевих жителів. Це найближча пожежа до центру міста за останні кілька десятиліть.

Ситуація покращилася, але рятувальники все ще борються з окремими осередками вогню. Представник пожежної бригади повідомив, що нових фронтів нині немає, але рятувальники залишаються у стані підвищеної готовності.

Уряд Греції оголосив про надання компенсацій та заходів допомоги постраждалим від пожежі. За даними Національної обсерваторії Греції, вогонь пошкодив близько 10 тисяч гектарів землі.

Серед заходів підтримки – субсидії на оренду житла, трирічне звільнення від сплати податку на нерухомість та фінансова допомога. Однак опозиційні партії критикують уряд за недостатні зусилля щодо запобігання катастрофі.

Очікується, що вітер знову посилиться, і країна залишатиметься в стані підвищеної пожежної готовності до четверга, з прогнозованою температурою до 40 градусів за Цельсієм.

У світі 16 % підлітків стають об’єктами кібербулінгу, тобто зазнають приниження й залякування через інтернет. Тоді як майже 12 % підлітків визнали, що самі булили когось онлайн.

Командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-лейтенант Олександр Павлюк поінформував про втрати ворога за вересень. Зокрема за місяць втрати російських військ в Україні становлять 38130 особового складу.

Лікарі КП “Київська міська лікарня ветеринарної медицини” нагадали киянам про важливість регулярної вакцинації домашніх тварин від сказу, аби запобігти поширенню цього небезпечного захворювання.

Росія ризикує піти шляхом повернення до репресивних сталінських практик, і відновлення демократії в країні може зайняти кілька поколінь, заявили учасники міжнародної конференції у Вільнюсі, присвяченої пам’яті Леонідаса Донскіса.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 3 жовтня. Ситуація на Покровському і Курахівському напрямках залишається напруженою – ворог зосереджує там основні наступальні зусилля. Окрім того, росіяни сьогодні активно атакують на Лиманському напрямку.