Розкрадання 300 тис. гривень – судитимуть трьох посадовців «Київавтодору»

Джерело: Київська міська прокуратура

До суду направили обвинувальний акт проти посадовців “Київавтодору” та керівника приватного підприємства, яких підозрюють у розкраданні 300 тисяч гривень під час ремонту дороги.

Обвинувачення стосується начальника управління капітального будівництва, начальника відділу мостів і шляхопроводів, начальника відділу контролю якості «Київавтодору» та підрядника.

Слідство встановило, що у 2023 році «Київавтодор» і підрядник уклали договір на ремонт доріг у Києві. За актами виконаних робіт та довідками про вартість з бюджету столиці перерахували кошти. Однак до документів внесли неправдиві дані. Експерти виявили невідповідність на суму близько 300 тисяч гривень.

  • Олександру Федоренку, генеральному директору “Київавтодору”, пред’явили обвинувачення у службовій недбалості. Це стосується періоду, коли він був заступником начальника розвитку доріг в обласній Службі автомобільних доріг.

Пані посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова повідомила, що 400 мільйонів євро з першого траншу від прибутків із заморожених російських активів скерували на фінансування українських оборонних підприємств, зокрема на виробництво САУ “Богдана”.

Республіканці в Палаті представників звинуватили адміністрацію президента США Джо Байдена в брехні американцям щодо виведення військ США з Афганістану у 2021 році.

Американська акторка Деметрія МакКінні з’явилася на вечірці після вручення телепремії “Еммі-2024”, яка відбулася 15 вересня у Лос-Анджелесі, у вбранні GASANOVA.

Станом на сьогодні Німеччина повністю розв’язала питання з нестачею російського газу. З такими словами віцеканцлер, міністр економіки та енергетики Роберт Габек виступив на зустрічі з громадянами Оснабрюка.

Раніше невідомий музичний твір Вольфганга Амадея Моцарта, написаний, ймовірно, в його підлітковому віці, знайшли у бібліотеці Німеччини.