10-річна дівчинка випадково знайшла сліди динозаврів, яким 200 мільйонів років

Джерело: ВВС

Коли 10-річна Теган пішла з мамою на прогулянку пляжем, то помітила п’ять величезних слідів. Вони, на думку експертів, є слідами динозавру роду Камелотія, що жив там понад 200 мільйонів років тому.

Палеонтологи вважають, що сліди, відстань між якими сягає 75 см, залишила величезна травоїдна тварина з пізнього тріасового періоду, і зараз вони намагаються це підтвердити.

Джерело: Getty Images

Кураторка палеонтологічного відділу Національного музею Уельсу Сінді Хоуеллс сказала Тіган і її мамі Клер, що вона “майже впевнена, що це справжні відбитки динозаврів”.

“У нас є п’ять відбитків, і ми говоримо про півтора-три чверті метра між ними”, — розповіла пані Хоуеллс.

Дівчинка знайшла сліди на південному узбережжі Уельсу, неподалік від місця, де колись жила її мама.

“Ми виявили, що це були великі ями, схожі на сліди динозаврів, тож мама зробила кілька фотографій, надіслала їх до музею, і виявилося, що вони належали довгошиїм динозаврам”, — сказала дитина.

Джерело: ВВС

Сінді, експертка з динозаврів, яка вже 40 років працює в цій частині Великобританії, сказала, що її переконало в тому, що сліди справжні, те, що вони мають однаковий малюнок кроків.

“Якби це були випадкові отвори, ми б насторожилися, але оскільки ми бачимо ліву ногу, праву ногу, а потім ліву і ще одну праву… Між ними є зв’язок”, – розповіла вона.

  • У Нью-Йорку на аукціоні Sotheby’s скелет великого динозавра продали за 44,6 мільйона доларів – найбільшу суму, яку коли-небудь платили за скам’янілість.
  • Випадкова знахідка, зроблена на півдні Франції, виявила рідкісний зразок — майже цілісний скелет динозавра, з’єднаний від задньої частини черепа до хвоста.
  • За словами науковців, динозаври вимерли внаслідок серії ланцюгових реакцій, спричинених падінням астероїда на Землю 66 мільйонів років тому. Зокрема, через дрібний силікатний пил із подрібненої породи, що утворився в результаті удару Чиксулуб.

Боронячи Україну загинув колишній член елітного крила армійських рейнджерів Збройних сил Ірландії Роберт Діган.

Збройні сили України здійснили прорив на черговій ділянці фронту в Курській області Росії. Підрозділи 95-ї окремої десантно-штурмової Поліської бригади ДШВ ЗСУ провели успішну операцію, прорвавши російський кордон.

Американська співачка Дженніфер Лопес та акторка, зірка серіалу “Диявол носить Прада” Меріл Стріп публічно підтримали Камалу Гарріс на президентських виборах у США.

В Одесі викрили та нейтралізували оперативно-бойову групу, пов’язану з російською воєнною розвідкою. Керівника групи та його помічника затримали за результатами спецоперації співробітників СБУ та ДБР.

Американського військовослужбовця Тревіса Кінга, який торік утік до Північної Кореї, засуджено до року ув’язнення, однак звільнено на підставі вже відбутого терміну.