17 серпня відзначають День безпритульних тварин: як допомогти пухнастикам без дому

Джерело: Букви

Сьогодні, 17 серпня, відзначають Всеукраїнський день безпритульних тварин. Це свято відзначають щороку в третю суботу серпня з 1992 року, за підтримки Міжнародного товариства з прав тварин (ISAR).

В Україні проблема безпритульних тварин завжди була, але під час війни пухнастиків без дому стало ще більше.

Навіть якщо ви не можете стати господарем тваринки, є кілька найпростіших способів допомоги:

  • Підгодовувати тварин. Краще використовувати спеціальний корм, але й підходить звичайна їжа. Важливо уникати кісток, адже вони можуть застрягнути та поранити шлунок, що може призвести до летального наслідку.
  • Надати тваринам доступ до під’їздів або зробити їм укриття з підручних матеріалів.
  • Перед поїздкою обов’язково перевіряти, чи не сховалася тварина під капотом або колесами автомобіля. Обов’язково робити це робити в холодну пору року, адже коти, наприклад, можуть відчувати тепло від мотора і залізти всередину авто.
  • Взяти тварину на тимчасову перетримку. Це особливо важливо для тих, хто потребує догляду після операції. Волонтери тим часом шукатимуть їм новий дім.
  • Допомогти в пошуку нових господарів, поширюючи інформацію про тварин у соціальних мережах чи серед знайомих.

Вперше закони про захист тварин з’явилися у Великій Британії в 1822 році. Нині найбільш гуманістичне законодавство щодо тварин існує в Австрії.

  • 8 серпня святкують Міжнародний день кішок, який започаткував Фонд захисту тварин Америки. Але це не єдиний день, коли людство вшановує котів: 17 лютого — День кота в Європі, в Японії — 22 лютого, а в США — 29 жовтня.
  • Власники котів у Найробі мають придбати річну ліцензію вартістю 200 кенійських шилінгів ($1,50) і довести, що тварині зроблено щеплення від сказу.
  • Туреччина схвалила суперечливий закон, який дозволяє знищення мільйонів безпритульних собак. Ця ідея викликала протести в Стамбулі і Анкарі.

21 вересня на арені “Вемблі” в Лондоні відбудеться бій між Даніелем Дюбуа та Ентоні Джошуа. Даніель вперше захищатиме пояс чемпіона світу за версією IBF, який він отримав після того, як Олександр Усик вирішив відмовитись від титулу.

Сьогодні, 21 вересня, Генеральний штаб ЗСУ підтвердив ураження двох арсеналів ворога на території РФ.

Виявлено докази причетності Росії до атаки на гуманітарну місію Червоного Хреста, що сталася 12 вересня в Донецькій області.

За результатами опитування, рекордна кількість росіян висловили бажання припинення російсько-української війни без досягнення цілей президента РФ Володимира Путіна.

Очільник МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Володимир Путін пожартував, коли сказав, що хоче бачити президенткою США демократку Камалу Гарріс.