Ілон Маск заявив, що X припинить діяльність в Бразилії через «цензурні накази»

Джерело: The Guardian

Ілон Маск оголосив у суботу, 17 серпня, що платформа соціальних мереж X “негайно” припинить свою діяльність у Бразилії через те, що він назвав “цензурними наказами” бразильського судді Александра де Мораеса.

X стверджує, що Мораес таємно погрожував одному зі своїх законних представників у цій країні арештом, якщо той не виконає законних розпоряджень щодо видалення певного вмісту з платформи.

Раніше цього року Мораєс відкрив розслідування щодо Маска після того, як він сказав, що відновить активацію облікових записів на X, які суддя наказав заблокувати. Маск назвав рішення Мораеса щодо X “неконституційними”.

“Через вимоги “Справедливості” Александра у Бразилії, які вимагали б від нас порушення (таємно) бразильського, аргентинського, американського та міжнародного законодавства, X не має іншого вибору, окрім як закрити наші локальні операції в Бразилії. Він є повною ганьбою для правосуддя”, – написав Маск.

У Коломиї, що на Івано-Франківщині, в жіночому психоневрологічному інтернаті, працівниця, ймовірно, побила свою підопічну.

У Тбілісі у власному помешканні знайшли мертвою трансгендерну модель, учасницю конкурсу краси Miss Trans Star International Кесарію Абрамідзе.

Галицький районний суд Львова продовжив досудове розслідування у справі вбивства мовознавиці Ірини Фаріон ще на шість місяців.

Проти Гарві Вайнштейна з’явилося нове обвинувачення. Прокуратура не оприлюднила подробиць, а адвокат Вайнштейна заявив, що він не знає нічого про нову обвинувачувачку.

Актор Девід Швіммер нещодавно зізнався, що його кар’єра могла б піти зовсім іншим шляхом, якби він не відмовився від ролі у фільмі “Люди в чорному” 1997 року. На той час актор здобув велику популярність завдяки своїй ролі в серіалі “Друзі”, але він вирішив зосередитися на власному фільмі, замість того щоб прийняти пропозицію зіграти головну роль у культовому фільмі.