Операція України в Курській області не має довготермінових територіальних цілей, але вже створила переполох в РФ – ISW

Джерело: Інститут вивчення війни (ISW).

Українські військові операції в Курській області мають на меті створити тиск на російські сили без довгострокових територіальних цілей. Україна не планує утримувати територію в регіоні, а натомість прагне змусити Росію передислокувати війська та послабити її логістику. Доказом цього є те, що Україна не виділила ресурсів, необхідних для досягнення фактичних оперативно важливих територіальних цілей далі в Курській області, таких як захоплення міста Курська.

Росія вже перенаправила свої резерви до Курської області, що сповільнило українське просування.

Українська операція в Курській області вже спричинила оперативний і стратегічний тиск на російські сили на всьому театрі бойових дій, а наступні етапи бойових дій у Росії, ймовірно, створять ще більший тиск на Путіна та російську армію.

Подальші етапи бойових дій можуть ще більше ускладнити становище російських військ та вимагати від них додаткових ресурсів для захисту своїх позицій. Російські джерела стверджують, що українські війська зміцнюють свої позиції в Курській області та будують укріплення, хоча поки занадто рано оцінювати, наскільки українські війська будуть захищати зайняті позиції в Росії від ймовірних російських контрнаступальних операцій.

Жителі трьох населених пунктів у Запорізькій області опинилися під блокадою з боку російських військ, не отримують гуманітарної допомоги та змушені пити дощову воду. Про це розповів начальник Оріхівської міської військової адміністрації Микола Вініченко.

В Bloomberg заявили, що Кремль використовує ютуб, щоб поширювати свої відео, проте обмежує доступ для росіян.

Сьогодні, 19 вересня, Верховна Рада в цілому прийняла нову постанову про зміну назв 327 населених пунктів у рамках дерусифікації.

Президент Румунії Клаус Йоганніс звернувся до парламенту з проханням дозволити створення на території країни морської навчальної бази для підготовки українських морських піхотинців. Ініціатива є частиною міжнародних зусиль для зміцнення обороноздатності України в умовах російської агресії.

Служба безпеки України затримала у Харкові агента російської воєнної розвідки, який коригував удари керованими авіабомбами (КАБ) по позиціях українських військових. Основними цілями агента були тимчасові базування Сил оборони, що брали участь у бойових діях на Харківському напрямку.