Monobank продовжує перебувати під DDoS-атакою третій день: надійшло мільярди запитів

Джерело: співзасновник банку Олег Гороховський у Телеграмі

Український Monobank вже третій день перебуває під масованою DDoS-атакою, внаслідок якої на сервери компанії надійшло понад 5,5 мільярда запитів. Про це повідомив співзасновник банку Олег Гороховський.

“Вже 5,5 мільярдів запитів! Стоїмо”, – написав Гороховського.

Для відбиття атаки банк залучив спеціалістів платформи хмарних обчислень Amazon Web Services (AWS). За словами Гороховського, навіть для AWS атака такого масштабу є нетиповою.

“Нам запропонували допомогу наші спецслужби. Ситуація під контролем, але масштаб вражає”, – написав він.

Наприклад, за два дні DDoS-атаки на сервери банку надійшло 3 млрд запитів. 16 серпня ввечері близько 22:30 атака припинилась, але вже 03:15 знову розпочалась. У перший день атаки Гороховський розповідав, що з початку операції в Курській області майже втричі збільшилася швидкість закриття зборів.

Довідка. DDoS-атака (Distributed Denial of Service) спрямована на перевантаження серверів або мережевого ресурсу великою кількістю запитів, що робить його недоступним для легітимних користувачів. AWS, яка надає широкий спектр послуг, включаючи безпеку, активно допомагає Monobank впоратися з цією ситуацією.

Письменник і журналіст Станіслав Асєєв, який у 2024 році пішов добровольцем на фронт, звільняється зі Збройних сил України.

Посол України у Великій Британії та колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що мобілізація жінок в Україні є неприйнятною, проте до неї можуть вдатися у разі крайньої необхідності.

Наказом Генерального прокурора Андрія Костіна 17 жовтня керівника Хмельницької обласної прокуратури Олексія Олійника звільнено з адміністративної посади за власним бажанням. 

Німецьке видання Bild опублікувало статтю про те, що влада України всерйоз розглядає можливість відновлення запасів ядерної зброї. Своєю чергою, радник президента з питань комунікацій Дмитро Литвин назвав заяву “нісенітницею”, пояснивши, що неможливо відновити запаси за кілька тижнів.

17 жовтня у Брюсселі на полях засідання Євроради президент Володимир Зеленський нагадав, що Будапештський меморандум 1994 року за участю РФ, США та Великої Британії обіцяв Україні захист територіальної цілісності та суверенітету в обмін на відмову від ядерної зброї. Проте зараз цей документ не працює, тож безпеку країни може забезпечити чи членство в НАТО, чи ядерна зброя, вважає Зеленський.