Порошенко спорядив чергову партію дронів і техніки військовим на Сумщину

Джерело: Петро Порошенко/Фейсбук

Лідер партії “Європейська Солідарність” Петро Порошенко повіз чергову партію техніки та дронів на кордон Сумської області у бригади і батальйони, котрі нині ефективно працюють на Курському напрямку.

Порошенко пояснив, що зараз підтримки потребують розвідники, десантники, артилерія і логісти на будь-якій ділянці фронту.

Про цих військових кажуть, що вони працюють на Сумському напрямку. Хоча ми добре розуміємо, що просуваються вони по сусідній Курщині. Цілком можливо, в полі їхньої уваги ще декілька областей РФ. Ми не можемо коментувати їхню роботу, але можемо продовжувати свою справу — допомагати. Бо ми підтримуємо Збройні Сили, де б вони не були, – написав п’ятий президент.

Так, вранці 18 серпня у напрямку українського кордону виїхали 1205 FPV-дронів з платами ініціації, 51 денний та 17 нічних DJI Mavic,  9 купольних РЕБ Шатро для захисту від ворожих ударних дронів, 12 квадроциклів для штурмових військ та евакуації поранених, екскаватор, вантажівка Foden, яка витягає важку бронетехніку, а також прально-душові комплекси та автобуси.

Вартість цієї партії допомоги для військових – 35 млн грн.

Уся ця техніка зробить свою справу для просування наших військ, – переконаний нардеп.

Раніше Петро Порошенко повідомив, що його фонд витратив 5,6 мільярда гривень на допомогу ЗСУ з початку повномасштабного вторгнення.

Пані посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова повідомила, що 400 мільйонів євро з першого траншу від прибутків із заморожених російських активів скерували на фінансування українських оборонних підприємств, зокрема на виробництво САУ “Богдана”.

26 вересня президент США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.