У Росії можуть заблокувати Telegram

Джерело: Медуза

Нещодавно у Росії зафіксували перебої у месенджері телеграм. Дехто припускає, що це – підготовка до блокування застосунку.

Проблеми з доступом до месенджера на території РФ виникли у ніч на 19 серпня. Найбільше на те, що застосунок не працює без VPN, скаржились мешканці Москви та Санкт-Петербурга, свідчать дані з сервісів “Сбой.рф” та Downradar.

Михайло Клімарев – директор Спільноти захисту інтернету – припустив, що причина збоїв – спроба або тестування російської влади блокування месенджера.

Він пояснив це тим, що проблеми з доступом до застосунку виникли тільки на території Росії, тоді як в інших країнах ніхто не повідомляв про проблеми з телеграмом.

На російських форумах про цензуру в інтернеті також обговорюють той факт, що збої у месенджері мали лише локальний характер.

Росіяни досягли значних тактичних успіхів на Покровському напрямку, зокрема ворог просунувся по кількох вулицях у місті Селидове.

У 1941 році впродовж двох днів, 29-30 вересня, в окупованому нацистами Києві було проведено перший масовий розстріл беззбройного цивільного населення.

29 вересня відзначається Всесвітній день серця, Міжнародний день глухих, Всесвітній день мігрантів і біженців; в Україні – День пам’яті трагедії в Бабиному Яру. За церковним календарем – день пам’яті святого преподобного Киріяка самітника.

За даними синоптиків, у неділю, 29 вересня, в низці областей України пройдуть помірні дощі, подекуди – пориви вітру до 15-20 м/c.

В США понад 50 людей загинули, а майже 3,5 мільйона залишилися без світла в суботу, 28 вересня, внаслідок сильного вітру та дощу, викликаних ураганом Хелен.