У віці 117 років померла найстаріша людина у світі

Джерело: El Pais

Іспанка Марія Браньяс Морера, яка вважалася найстарішою людиною у світі, померла у віці 117 років.

Про смерть Марії повідомила її сім’я.

“Пішла від нас Марія Браньяс. Вона померла, як хотіла: уві сні, спокійно і без болю”, – йдеться в дописі.

Зазначається, що жінка, яка народилася в Сполучених Штатах, пережила дві Світові війни.

Понад півтора року Браньяс вважалася у Книзі рекордів Гіннеса найстарішою людиною у світі. Її донька минулого року пояснювала довголіття своєї мами добрими генами. За словами її дочки, Браньяс жодного разу в житті не  ушпиталювали.

Після смерті Браньяс найстарішою живою людиною в світі є 116-річна японка Томіко Ітоока, яка народилася 23 травня 1908 року.

Пані посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова повідомила, що 400 мільйонів євро з першого траншу від прибутків із заморожених російських активів скерували на фінансування українських оборонних підприємств, зокрема на виробництво САУ “Богдана”.

Республіканці в Палаті представників звинуватили адміністрацію президента США Джо Байдена в брехні американцям щодо виведення військ США з Афганістану у 2021 році.

Американська акторка Деметрія МакКінні з’явилася на вечірці після вручення телепремії “Еммі-2024”, яка відбулася 15 вересня у Лос-Анджелесі, у вбранні GASANOVA.

Станом на сьогодні Німеччина повністю розв’язала питання з нестачею російського газу. З такими словами віцеканцлер, міністр економіки та енергетики Роберт Габек виступив на зустрічі з громадянами Оснабрюка.

Раніше невідомий музичний твір Вольфганга Амадея Моцарта, написаний, ймовірно, в його підлітковому віці, знайшли у бібліотеці Німеччини.