У ВООЗ заявили, що mpox – це не новий вид COVID

Джерело: Reuters

Представник Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Ганс Клюге наголосив у вівторок, 20 серпня, що мpox, незалежно від того, чи це новий чи старий штам, не є новим видом COVID, оскільки влада знає, як контролювати його поширення.

Клюге сказав, що зосередження уваги на новому штамі також допоможе в боротьбі з менш важким різновидом, який поширюється по всьому світу з 2022 року, дозволяючи Європі покращити свою реакцію за допомогою кращих порад щодо здоров’я та спостереження.

Щомісяця в європейському регіоні повідомляється про близько 100 нових випадків штаму mpox, додав Клюге.

ДОВІДКА: Mpox – це зоонозний вірус, який викликає грипоподібні симптоми та висипання з хворобливими ураженнями. Раніше він був відомий як мавпяча віспа, але офіційні особи змінили назву, оскільки вона є неточною (тепер вчені вважають, що вірус походить від гризунів) і стигматизує, асоціюючи хворобу, яка непропорційно вражає темношкірих людей, з образою, яку використовують проти них. Вірус поширюється через контакт із зараженими тваринами та контакт “шкіра до шкіри”.

Поліція Швейцарії затримала кількох осіб і відкрила кримінальну справу через підозру у смерті людини в капсулі самогубства “Sarco”.

Лідери Конгресу США оголосили про досягнення угоди щодо тимчасового законопроєкту про витрати. Це дозволить фінансувати федеральні агентства впродовж найближчих трьох місяців.

Ескалація між Ізраїлем і ліванським збройним угрупованням “Хезболла” є майже повноцінною війною. Про це заявив глава дипломатії Європейського Союзу Жозеп Боррель.

24 вересня близько 15:30 російські війська ударили керованими авіабомбами по Київському, Салтівському, Немишлянському та Шевченківському районах Харкова.

Ізраїльський історик Юваль Ной Харарі назвав повномасштабну війну Росії проти України найважливішим конфліктом, що відбувається у світі.