Найстарішою людиною у світі визнали 116-річну японку

Джерело: сайт Книги рекордів Гіннесса

Найстарішою людиною у світі визнали 116-річну японку Томіко Ітооку.

Томіко Ітоока народилася 23 травня 1908 року. Її вік підтвердила американська Геронтологічна дослідницька група (Gerontology Research Group).

Як розповідається, жінка народилася і виросла в Осаці, має чотирьох дітей. Під час Другої світової війни вона керувала текстильною фабрикою свого чоловіка. Після його смерті у 1979 році вона жила сама в префектурі Нара, любила підніматися на гору Нідзьо.

У 70-річному віці Ітока займалася альпінізмом і двічі піднімалася на гору Онтаке висотою 3067 метрів. У віці 100 років вона без ціпка піднялася довгими кам’яними сходами японського храму Асія.

За словами рідних, ці тривалі походи і є секретом її довголіття.

Нині рекордсменка мешкає в домі для людей похилого віку у японському місті Асія.

Ітоока вважається найстаршою людиною в Японії (і в Азії загалом) із грудня 2023 року – після смерті 116-річної Фуси Тацумі.

Протягом дня, 11 жовтня, армія РФ здійснила 98 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 216 вибухів. 

Репер Шон Комбз, відомий під сценічними іменами Puff Daddy, P. Diddy та Diddy, постане перед судом за звинуваченнями в секс-торгівлі та рекеті в травні наступного року.

Влада німецького міста Кельн евакуювала три лікарні та тисячі будинків після того, як під час будівельних робіт у новому медичному містечку виявили бомбу часів Другої світової війни, яка не розірвалася.

Збірна України з футболу перемогла команду Грузії в 3-му турі Ліги націй у Познані з рахунком 1:0. 

Генеральний директор Tesla Ілон Маск представив робо-таксі Cybercab і оголосив про плани запровадити автономне водіння на автомобілях Model 3 і Model Y у Каліфорнії та Техасі до наступного року.