Зібрали $945 млн за 8,8 млн квитків: світовий тур Coldplay став найбільшим в історії

Джерело: Billboard

Світовий тур Music of the Spheres британського гурту Coldplay став найприбутковішим туром усіх часів, випередивши прощальний 5-річний тур Елтона Джона Farewell Yellow Brick Road Tour. Перебуваючи на середині європейського етапу гастролей, музиканти зібрали вже 945 мільйонів доларів.

Як зазначається, тур Music of the Spheres уже увійшов в історію, як найбільший рок-тур усіх часів. Згідно з даними Billboard Boxscore, світовий тур The Music of the Spheres зібрав 945,7 млн доларів.

На концерти Coldplay продали 8,8 млн квитків з моменту старту в березні 2022 року. Це зробило його найкасовішим і найпродаванішим серед турів рок-виконавців за майже 40 років, які Billboard Boxscore спостерігає та аналізує дані про концерти.

Тур Coldplay випереджає Farewell Yellow Brick Road Tour Елтона Джона, який заробив 939,1 млн протягом періоду 2018-2023 років. Елтон Джон встановив рекорд у листопаді 2022 року, посунувши з першості 360 Tour гурту U2, який заробив 736,4 млн доларів у 2009-2011 роках.

До цього рекорд належав A Bigger Bang Tour гурту The Rolling Stones – 558 млн доларів у 2005-2007 роках. До десятки найуспішніших турів усіх часів також увійшли AC/DC, Guns N’ Roses, Red Hot Chili Peppers і тур Роджера Вотерса.

24 жовтня відзначають Міжнародний день ООН, Всесвітній день інформації про розвиток, Всесвітній день боротьби з поліомієлітом та Всесвітній тиждень медійної та інформаційної грамотності. Церква згадує мученика Аретти і тих, хто з ним.

За даними синоптиків у четвер, 24 жовтня, в Україні зберігатиметься суха і тепла погода.

23 жовтня Європейський банк реконструкції та розвитку підписав угоду з Харковом на 25 мільйонів євро кредитних ресурсів та 10 мільйонів євро безповоротного гранту.

Міністерство охорони здоровʼя України створило механізми для проведення щеплення проти грипу в аптеках. Ініціатива спрямована на покращення доступу українців до цієї медичної послуги та дозволяє оперативно реагувати на епідемічні загрози.

Станом на 23 жовтня, внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ, в Україні постраждало більше ніж 2230 дітей.