Угорщина пригрозила відправити мігрантів до Брюсселя через штраф розміром 200 млн євро

Джерело: Bloomberg

Угорський уряд на чолі з Віктором Орбаном загострює міграційну суперечку з Європейським Союзом, погрожуючи відправляти мігрантів та шукачів притулку до Брюсселя. Керівник апарату прем’єра Угорщини Гергей Гуляш заявив, що якщо переговори з Європейською комісією, які розпочнуться у вересні, зазнають невдачі, Угорщина може почати видавати мігрантам “квитки в один кінець до Брюсселя”.

Гуляш наголосив, що Угорщина хоче швидко знайти рішення, щоб уникнути значних фінансових витрат, але готова допомогти Брюсселю, якщо той бажає приймати мігрантів.

Це загострення відносин сталося після того, як у червні Європейський суд оштрафував Угорщину на 200 млн євро за постійні порушення правил надання притулку. Країну також штрафуватимуть на 1 млн євро щодня, доки вона не узгодить свою політику з законодавством ЄС.

Прем’єр-міністр Віктор Орбан назвав це рішення “обурливим і неприйнятним”, зазначивши, що брюссельські бюрократи, на його думку, ставлять інтереси нелегалів вище за інтереси європейських громадян.

На слуханнях Конгресу США, які відбулись 18 вересня, відзначили, що Україна в умовах війни втілює інновації у військових технологіях та концепціях набагато швидше, аніж США.

Сьогодні, 19 вересня, користувачі “Київстару” повідомили про відсутність зв’язку та проблеми з інтернетом в низці областей України.

Служба безпеки України затримала у Харкові агента російської воєнної розвідки, який коригував удари керованими авіабомбами (КАБ) по позиціях українських військових. Основними цілями агента були тимчасові базування Сил оборони, що брали участь у бойових діях на Харківському напрямку.

Протягом доби армія РФ обстріляла низку населених пунктів Донецької області. Станом на ранок 19 вересня внаслідок атак відомо про десятьох поранених.

18 вересня у Китаї чоловік скоїв напад з ножем на учня японської школи. Це не перший такий інцидент за останні місяці.