ДБР розслідує понад 400 кримінальних проваджень щодо зловживань у ТЦК

Джерело: ДБР

Від 24 лютого 2022 року ДБР розслідувало 408 кримінальних справ щодо роботи Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки під час мобілізації.

В результаті, 73 посадовцям повідомлено про підозру, до суду направлено 37 обвинувачень щодо 61 особи, з яких 10 отримали обвинувальний вирок.

Суми неправомірної вигоди становлять 114 млн грн, збитків — 19 млн грн (6,5 млн грн вже відшкодовано).

Суд арештував майно фігурантів на 264 млн грн.

Галицький районний суд Львова продовжив досудове розслідування у справі вбивства мовознавиці Ірини Фаріон ще на шість місяців.

Проти Гарві Вайнштейна з’явилося нове обвинувачення. Прокуратура не оприлюднила подробиць, а адвокат Вайнштейна заявив, що він не знає нічого про нову обвинувачувачку.

Актор Девід Швіммер нещодавно зізнався, що його кар’єра могла б піти зовсім іншим шляхом, якби він не відмовився від ролі у фільмі “Люди в чорному” 1997 року. На той час актор здобув велику популярність завдяки своїй ролі в серіалі “Друзі”, але він вирішив зосередитися на власному фільмі, замість того щоб прийняти пропозицію зіграти головну роль у культовому фільмі.

Росія проводить інформаційні маніпуляції, часто маскуючи їх під українські ініціативи, зокрема через створення псевдоукраїнських сторінок у соцмережах.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у п’ятницю, 20 вересня, здійснить візит до України.