ВМС України підтвердили знищення порому в російському порту «Кавказ»

Джерело: Радіо Свобода

Українські Військово-морські сили офіційно підтвердили знищення порома “Конро Трейдер” у порту “Кавказ”, розташованому в Краснодарському краї Росії.

“Ми можемо підтвердити інформацію, що цю ціль було знищено Військово-морськими силами. Цей пором є одним із важливих ланцюгів російської військової логістики для забезпечення окупаційних сил, у першу чергу, пально-мастильними матеріалами, але, окрім того, він перевозив, звісно, і озброєння. Тому це – цілком легітимна ціль”, – сказав речник ВМС Дмитро Плетенчук.

Він додав, що після атаки робота російського порту частково заблокована через уражене судно, яке досі не прибрали. Два інші залізничні пороми теж не функціонують: один на ремонті, інший, уражений “Слов’янин”, чекає ремонту в Азовському морі.

Чим вдарили по “Конро Трейдеру” – речник ВМС не уточнив.

Нагадаємо, 22 серпня росіяни повідомили про атаку на порт “Кавказ” на Кубані. Телеграм-канали стверджують, що близько 16:30 на поромі “Конро Трейдер”, завантаженому пальним, стався вибух.

Сьогодні, 19 вересня, Верховна Рада в цілому прийняла нову постанову про зміну назв 327 населених пунктів у рамках дерусифікації.

Президент Румунії Клаус Йоганніс звернувся до парламенту з проханням дозволити створення на території країни морської навчальної бази для підготовки українських морських піхотинців. Ініціатива є частиною міжнародних зусиль для зміцнення обороноздатності України в умовах російської агресії.

Служба безпеки України затримала у Харкові агента російської воєнної розвідки, який коригував удари керованими авіабомбами (КАБ) по позиціях українських військових. Основними цілями агента були тимчасові базування Сил оборони, що брали участь у бойових діях на Харківському напрямку.

Протягом доби армія РФ обстріляла низку населених пунктів Донецької області. Станом на ранок 19 вересня внаслідок атак відомо про десятьох поранених.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) оголосив у державний та міжнародний розшук народного депутата від “Слуги народу” Андрія Одарченка, який обвинувачується у спробі підкупу керівництва Міністерства відновлення. Відомо, що раніше він виїхав за кордон і не з’явився на судове засідання.