Прокуратура розслідує аварію яхти британського магната біля Сицилії як ненавмисне вбивство

Джерело: ABC

Італійська прокуратура почала розслідування у справі затонулої яхти Bayesian британського технологічного магната Майка Лінча біля Сицилії за фактом ненавмисного вбивства.

Прокуратура муніципалітету Терміні-Імерезе очолювана Амроджіо Картозіо оголосила про початок розслідування, зазначивши, що воно не спрямоване проти конкретної особи.

Як розповіли в агентстві, генеральний директор компанії-виробника суперяхт Italian Sea Group Джовані Костантіно заявив, що судно не мало структурних проблем, які могли б призвести до корабельної аварії. Він додав, що екіпаж судна був погано підготовлений, не дотримувався належних процедур безпеки.

“На яхті сталася низка невимовних, необґрунтованих помилок, на ній сталося неможливе, але вона затонула, тому що набрала води. Звідки – покаже слідство”, – прокоментував він.

Довідка. Яхта Bayesian потрапила в сильний шторм і затонула біля берегів Сицилії 19 серпня. Було відомо про одну загиблу особу, шестеро людей вважалися зниклими безвісти.

21 серпня під час огляду затонулого судна були виявлені тіла п’яти осіб: технологічного магната Майка Лінча, голови Morgan Stanley International Джонатана Блумера, його дружини Енн Елізабет, адвоката Лінча Кріса Морвілло та його дружини Нади.

23 серпня водолази знайшли тіло останньої жертви катастрофи яхти Bayesian. Нею виявилась 18-річна Ганна, донька Майка Лінча.

Загалом на борту 56-метрової яхти перебували 22 особи. Берегова охорона Італії врятувала 15 осіб, у тому числі власницю яхти Анджелу Бакарес, дружину Майка Лінча.

Третій практичний заїзд Гран-прі Формули-1 у Сінгапурі зупинили через ящірку, що вибігла на трек.

В МЗС України заявили, що за даними української розвідки, Росія готує удари по критичних об’єктах ядерної енергетики України, зокрема по відкритих розподільчих пристроях АЕС та підстанціях передачі.

21 вересня на арені “Вемблі” в Лондоні відбудеться бій між Даніелем Дюбуа та Ентоні Джошуа. Даніель вперше захищатиме пояс чемпіона світу за версією IBF, який він отримав після того, як Олександр Усик вирішив відмовитись від титулу.

Сьогодні, 21 вересня, Генеральний штаб ЗСУ підтвердив ураження двох арсеналів ворога на території РФ.

Виявлено докази причетності Росії до атаки на гуманітарну місію Червоного Хреста, що сталася 12 вересня в Донецькій області.