Пес Шервуд врятував порад 150 життів завдяки донаціям крові

Джерело: UAnimals в Інстаграмі та BBC

Собака Шервуд із Великої Британії врятував близько 160 життів завдяки регулярній донації крові. Під час своєї останньої донації Шервуд спокійно спав і хропів, виконуючи свій обов’язок.

Фото: BBC

Всього йому провели 40 донацій крові. За даними благодійної організації Pet Blood UK, Шервуд став першою собакою, який досяг цієї позначки.

Pet Blood UK відправляє своїх донорів на пенсію після досягнення ними восьмирічного віку. Організація була заснована у 2007 році після зміни законодавства, яке дозволило збір і зберігання крові тварин. Менеджер з маркетингу організації Ніколь Осборн додала, що щороку тисячі собак стають донорами, проте Шервуд став першим, який здійснив 40 донацій.

Шервуд, який раніше був виставковою собакою, звик до уваги та догляду, тому під час процедур він спокійно засинав, як це сталося і під час останньої донації.

Фото: BBC

Перед донацією кожний собака проходить огляд у ветеринара, і якщо все в порядку, його відводять до кімнати для донорів, де збирають 450 мл крові. Собаки з негативною групою крові мають особливий попит, оскільки вони є універсальними донорами.

На честь останньої донорської сесії Шервуд отримав гравіровану золоту медаль. Власниця собаки наголосила, що донорство є важливою допомогою для суспільства та інших собак. Вона закликала власників долучатися до цієї справи, якщо їхні собаки відповідають необхідним критеріям.

Фото: BBC

Рік тому організація UAnimals створила “Платформу Донорства”, щоб допомогти знайти донорів для тварин, які потребують переливання крові, написали у соцмережах.  За цей час до ініціативи долучилося 372 котів та собак із 67 міст України, що, на думку організаторів, є недостатньою кількістю. UAnimals звертається до власників тварин із закликом долучатися до Платформи Донорства.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.