«Думками навиворіт 2» став першим мультфільмом, який зібрав $1 млрд у прокаті за кордоном

Джерело: Variety

Анімаційний фільм “Думками навиворіт 2” від студій Pixar і Disney перетнув позначку $1 млрд у міжнародному прокаті, ставши одним із 12 релізів — і єдиною анімацією, — що будь-коли долала цю позначку.

Як зазначається, попри те, що 55 фільмів заробили понад $1 млрд у всьому світі, лише 12 стрічкам вдалося досягти цього показника винятково на зарубіжних ринках.

Стрічка “Король Лев” від Disney 2019 року заробила $1,1 млрд в міжнародному прокаті, проте сама студія класифікувала рімейк як ігровий фільм, а не як згенерований комп’ютером. Тому “Думками навиворіт 2” технічно є першим анімаційним релізом, який приєднався до клубу мільярдерів.

За даними видання, “Думками навиворіт 2” досягнув високих показників у Мексиці ($102,2 млн), Бразилії ($80 млн), Великій Британії ($72,7 млн), Франції ($62,6 млн) і Кореї ($60,8 млн).

Друга частина мультика Pixar від Disney вже є найкасовішим фільмом року з бокс-офісом $1,649 млрд. З них $1,002 млрд були зароблені за кордоном і $646,3 млн у США. Кілька тижнів тому “Думками навиворіт 2” випередив “Крижане серце”, ставши найкасовішим мультиком в історії.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.