В Україні випробували першу балістичну ракету нашого виробництва — Зеленський

Джерело: панельна дискусія в межах форуму “Україна 2024. Незалежність” в Ютубі

Президент Володимир Зеленський оголосив про випробування першої української балістичної ракети, створеної вітчизняним оборонно-промисловим комплексом (ОПК). Він зазначив, що Україна продовжує розвивати свій військово-промисловий потенціал.

Випробування ракети пройшло успішно.

“Які ще є напрацювання України? Ну, думав, що рано про це говорити, але… Було випробування – позитивне – першої балістичної української ракети. Я з цим вітаю наш ОПК “, – заявив Зеленський.

Президент додав, що на сьогодні не може розкривати більше деталей щодо нової ракети, але вирішив поділитися цією новиною, щоб українське суспільство могло оцінити роботу людей, які безперервно трудяться на оборонних підприємствах.

  • Президент України Володимир Зеленський розповів, що під час останньої масованої атаки РФ, 26 серпня, ворог завдав 230 ударів, переважно концентруючись на енергоінфраструктурі. Він розповів, що Курська операція не зірвала перемовини у Катарі, як про це раніше повідомляв ряд ЗМІ. Переговори пройшли у форматі онлайн.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 19 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 163 бойових зіткнення.

19 вересня глава РФ Володимир Путін заявив, що Росія збільшила виробництво безпілотників приблизно в десять разів до майже 1,4 мільйона цього року, намагаючись забезпечити свою армію на фронті.

19 вересня близький соратник президента РФ Володимира Путіна “попередив” західні уряди, що почнеться ядерна війна, якщо вони дадуть зелене світло Україні використовувати далекобійне озброєння для ударів по території Росії.

Рятувальники завершили роботи на місці російського удару по пансіонату у Сумах.

Пані посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова повідомила, що 400 мільйонів євро з першого траншу від прибутків із заморожених російських активів скерували на фінансування українських оборонних підприємств, зокрема на виробництво САУ “Богдана”.