Горор «Конотопська відьма» за перші чотири дні прокату зібрав майже 12 млн грн

Джерело: Film.UA в Інстаграмі

Фільм “Конотопська відьма” за перші чотири дні прокату в українських кінотеатрах зібрав 11 960 941 гривню бокс-офісу. Протягом першого вікенду продано 72 657 квитків.

Кінокомпанія висловила подяку кінотеатрам за велику кількість сеансів, а глядачам – за підтримку стрічки. “Ми щиро вдячні всім глядачам з усієї України за заповнені зали, особливо незламним містам – Києву, Одесі, Харкову, Сумам, Дніпру, Кривому Рогу, Миколаєву, Запоріжжю, що підтримуєте українське кіно навіть у найважчі часи,” – зазначено у зверненні.

“Конотопська відьма” розповідає історію звичайної українки з Конотопа, яка втрачає коханого в перший день повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Виявляється, що вона є прадавньою відьмою, яка, повернувши свої сили, за допомогою чарів помститься російським окупантам.

Цей фільм є повнометражним дебютом режисера Андрія Колесника. Ідею та сценарій створив Ярослав Войцешек, відомий своєю роботою над фільмами “Сторожова застава”, “Захар Беркут” та анімацією “Мавка. Лісова пісня”. Її режисером є Андрій Колесник

Головні ролі у фільмі виконали Тетяна Малкова та Тарас Цимбалюк, а ролі російських окупантів зіграли Павло Вишняков, Іван Шаран, Ярослав Шахторін, Артем Сагітов та інші.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.