На венеційському кінофестивалі покажуть дві українські стрічки

Джерело: ДержКіно України

З 28 серпня по 7 вересня в Італії пройде 81-й Венеційський міжнародний кінофестиваль La Biennale di Venezia.

На фестивалі покажуть два українські фільми:

  • “Пісні землі, що повільно горить”, – режисерка Ольга Журба, у секції “Поза конкурсом – нонфікшн”.
  • “Медовий місяць”, – режисерка Жанна Озірна, у програмі Biennale College Cinema.

В рамках фестивалю відбудеться “Український день”, який включатиме дискусію з участю провідних представників української та міжнародної кіноіндустрії.

Венеційський кінофестиваль, заснований у 1932 році, є найстарішим у світі. Щорічно його проводять на острові Лідо. Головний приз фестивалю — “Золотий лев”.

  • Фільм “Конотопська відьма” за перші чотири дні прокату в українських кінотеатрах зібрав 11 960 941 гривню бокс-офісу. Протягом першого вікенду продано 72 657 квитків.
  • В Україні вийде документальний фільм про загиблого захисника Дмитра Коцюбайла (позивний “Да Вінчі”). Фільм розповість про його шлях від участі в Революції Гідності до фронту, де він до останнього захищав Україну.
  • Документальний фільм про Назарія Яремчука “Яремчук: Незрівнянний світ краси” зібрав 1 869 635 грн за перший тиждень прокату, на нього продано понад 11 208 квитків.
  • Український фільм жахів з еротичними елементами “Морена” режисера Сергія Альошечкіна отримав головну нагороду на Tokyo Horror Film Festival. Стрічку відзначили премією в категорії “Найкращий художній фільм”.
  • Фільм, створений за мотивами повісті Кузьми Скрябіна “Я, “Побєда” і Берлін”, став доступним на стримінговій платформі Netflix з 7 серпня, повідомило Держкіно.

Культовий персонаж DC Бетмен, який вперше дебютував у коміксах у березні 1939 року, отримає зірку на Голлівудській алеї слави.

Через декілька днів після того, як регулювальні органи на два місяці зупинили польоти ракети Starship компанії SpaceX на Марс, фірмі Ілона Маска загрожує великий штраф за ймовірні порушення безпеки двох запусків минулого року.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 20 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.