Корпорація Cisco вдруге за рік оголосила про скорочення штату

Джерело: CNBC

Американська транснаціональна корпорація Cisco оголосила про скорочення свого штату у світі на ще 7%.

За даними агентства, це другий масштабний раунд звільнень цього року для Cisco, яка повідомила в лютому, що скорочує 5% своєї робочої сили, або понад 4 тис. робочих місць.

Станом на кінець 2023-го фінансового року до оголошення перших скорочень у Cisco були працевлаштовані 84,9 тис. співробітників.

Зазначається, що продажі корпорації падають вже третій квартал поспіль. Дохід у четвертому кварталі фінансового року, який закінчився 27 липня, впав на 10% порівняно з 15,2 млрд дол. роком раніше.

Продажі за фінансовий рік впали вперше з 2020 року.

Інтерес до основного бізнесу компанії з продажу мережевого обладнання знижується відтоді, як великі підприємства почали переходити на хмарні сервіси кілька років тому.

У відповідь компанія розширила свій бізнес програмного забезпечення та кібербезпеки, щоб диверсифікувати та збільшити постійний дохід від передплати.

  • Шведська стримінгова компанія Spotify оголосила про рекордний прибуток у понад 1 мільярд євро після року скорочення витрат і штату.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 24 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 137 бойових зіткнень.

Литовські парламентарі мають намір ухвалити рішення про заборону працівникам, котрі мають доступ до секретної інформації, виїжджати до недружніх зарубіжних країн.

Президент Чехії Петр Павел прокоментував обурення МЗС України стосовно його зауваження щодо “реалістичних сценаріїв” завершення війни і що Росія може зберегти тимчасовий контроль над деякими окупованими раніше українськими територіями.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що країна має бути спроможною відповісти на загрози, що походять від її супротивників, тому їй потрібно й надалі зміцнювати свій військовий потенціал, а також модернізувати армію.

Експерт німецького видання Bild щодо аналізу відкритих даних Юліан Рьопке зауважив, що один з проросійських каналів опублікував фотографії російських військових із китайським бронеавтомобілем ZFB-05.