Мала нібито лише будиночок в селі: чиновниця податкової приховала майно на 5,6 млн грн

Джерело: ДБР

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру начальниці одного з управлінь податкової в Івано-Франківській області за подання неправдивих даних у деклараціях за 2020-2023 роки. Жінка приховала майно на 5,6 мільйона гривень.

Джерело: ДБР

Зокрема, вона не вказала в деклараціях трикімнатну квартиру в центрі Івано-Франківська, де проживає з чоловіком і донькою. Це майно, яке формально належить її матері, оцінюється у понад 2,8 млн грн. Також відсутні дані про гараж в обласному центрі. Натомість вона задекларувала лише маленький будинок у селі, де живе її мати.

Джерело: ДБР

Окрім того, чиновниця податкової не вказала в деклараціях авто, яким користується її чоловік. Електричний кросовер, вартість якого перевищує 2,7 млн грн, записаний на племінницю чоловіка. Загалом, незадеклароване майно має вартість понад 5,6 млн грн.

Джерело: ДБР

Посадовиці повідомили про підозру за умисне внесення недостовірних відомостей до декларацій. Їй загрожує штраф або обмеження чи позбавлення волі до 2 років. ДБР подало клопотання про відсторонення її від роботи, а суд наклав арешт на незадеклароване майно – квартиру, гараж і автомобіль.

  • Вищий антикорупційний суд (ВАКС) ухвалив рішення про конфіскацію квартири вартістю 1,9 млн грн, яка належала начальнику Вінницького об’єднаного міського ТЦК та СП Роману Потерлевичу.
  • Голова Антимонопольного комітету України Павло Кириленко вніс заставу у 30 мільйонів гривень, призначену Вищим антикорупційним судом 28 серпня як запобіжний захід. Його підозрюють у незаконному збагаченні на 56,2 мільйона гривень і недостовірному декларуванні.

Американська акторка Деметрія МакКінні з’явилася на вечірці після вручення телепремії “Еммі-2024”, яка відбулася 15 вересня у Лос-Анджелесі, у вбранні GASANOVA.

Станом на сьогодні Німеччина повністю розв’язала питання з нестачею російського газу. З такими словами віцеканцлер, міністр економіки та енергетики Роберт Габек виступив на зустрічі з громадянами Оснабрюка.

Раніше невідомий музичний твір Вольфганга Амадея Моцарта, написаний, ймовірно, в його підлітковому віці, знайшли у бібліотеці Німеччини.

В аеропорту китайського міста Чунцин пасажирку висадили з літака, оскільки вона відмовилася випускати з рук сумку Louis Vuitton.

26 вересня глава США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.